Nieuwe vrijdagmarkt in Rotterdam: De Kaapse Markt

Rotterdam heeft er een markt bij. Voortaan kun je elke vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur naar de Kaapse Markt op het Deliplein. De eerste editie van de Kaapse Markt was afgelopen vrijdag alvast een succes. De Kaapse Markt op het Deliplein van Katendrecht is nieuw. Het moet een gezellige markt worden met internationale producten. Voor de dagelijkse boodschappen en ook voor proeverijen, specerijen, muziek én koffie op het terras. De Kaapse Markt: elke vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur op het Deliplein.

Pilot

Met een pilot van één jaar wil de gemeente samen met bewoners, marktkooplieden en omliggende ondernemers ervaren hoe een markt op Katendrecht kan werken voor de wijk en de markt. Er wordt daarom gestreefd naar een markt met milieubewuste, sociale en voornamelijk regionale ondernemers. Een markt zonder afval en met meer aandacht voor gezelligheid in de vorm van bijvoorbeeld zitplaatsen en muziek. Uit onderzoek in de wijk is gebleken dat er een wens is voor een markt met voornamelijk eten, aangevuld met bloemen en planten.

Lees HIER verder over de Kaapse markt op Rotterdam.nl.

Kaapse Kringen

Wil je weten wat er verder allemaal gebeurd op Katendrecht kijk dan op de website van KaapseKringen of volg ze op Facebook.  De KaapseKringen is een vrijwilligersorganisatie die (nieuwe) Katendrechters en Wilhelminapier-bewoners dichter bij elkaar brengt.

Bron: Havenloods , KaapseKringen