#Meimotten

In mei staan de sociale media van De Vlinderstichting in het teken van nachtvlinders. Elke dag een nieuwe soort, interessante feitjes en prachtige foto’s. In Nederland leven meer dan 2400 soorten vlinders en dat zijn bijna allemaal nachtvlinders. Er leven in Nederland 53 soorten dagvlinders en de rest hoort dus tot de nachtvlinders. En anders dan veel mensen denken, hebben veel nachtvlinders de meest fantastische kleuren.

Kijk HIER voor de facebookpagina van de vlinderstichting, en HIER voor Twitter. Zoek op hashtag #meimotten of deel zelf je mooiste #meimotten foto’s

Nachtvlinders in je tuin

De eenvoudigste manier om nachtvlinders in de tuin te bekijken, is als ze nectar komen drinken bij bloemen. Een aantal soorten bloemen komt pas ’s avonds tot leven en verspreiden de meest heerlijke geuren om nachtvlinders aan te trekken.

Met de volgende plantensoorten heb je meer kans op nachtelijk bezoek:

  • Kamperfoelie (Lonicera sp.)
  • (Sier)tabak (Nicotiana sp.)
  • Teunisbloem (Oenothera sp.)
  • Rode spoorbloem (Centranthus ruber)
  • Vlinderstruik (Buddleja davidii)

Vanaf de schemering zullen er nachtvlinders bij de bloemen komen drinken. Ze zijn het beste te bekijken met een zaklamp (eventueel bedekt met rood gekleurd folie, want nachtvlinders kunnen geen rood licht zien).

Inspiratiesessie

Projectleider Jurriën van Deijk neemt je mee in de wereld van nachtvlinders. Hoe leven ze, wat hebben ze nodig en gaan ze voor-of achteruit?  Tijdens deze inspiratiesessie in het kader van #meimotten leer je er alles over!

Deel je waarnemingen

Heb je een nachtvlinder gezien? Geef dat dan door! Dat kan bijvoorbeeld via Tuintelling, Telmee of Waarneming.nl. Deel de (foto’s van) vlinders die je ziet ook op de sociale media met hashtag #MeiMotten. Zo kan iedereen zien wat voor mooie en bijzondere nachtvlinders er worden waargenomen.

 

Ga HIER naar de site om meer te ontdekken over de #meimotten

 

Bron: Vlinderstichting