IVN tip: Beluister de podcast Bomen over Bomen

Bomen zijn overal te zien, maar toch weten weinig mensen hoe een boom – letterlijk en figuurlijk – in elkaar zit.  Herken jij jezelf hierin? En wil jij je kennis over bomen opkrikken over (het belang van) bomen? Luister dan naar de IVN Natuureducatie On Air podcast – Bomen over Bomen!

Bomen over bomen.

In deze aflevering On Air podcast vertelt IVN’er Elly Gies over bomen. Waarom verliezen ze hun blad in de herfst? Hoe oud worden bomen? Wat leeft er allemaal in en onder een boom? En is het echt waar dat ze elkaar helpen? Beluister de podcast en hoor zo de antwoorden op deze interessante vragen!

Luister hier de podcast – Bomen over Bomen!

IVN ON AIR podcast

In minder dan een half uur een heel stuk wijzer over de natuur. In elke aflevering beantwoordt een natuurexpert 5 vragen over hun onderwerp. Hieronder kun je naar eerdere podcast gaan:

  •  Aflevering 1: VOGEL HET UIT. 5 vragen over tuinvogels beantwoordt door IVN’er Anne Mara. Wonen vogels in mijn tuin of zijn ze op bezoek? Welke vogels zitten er in mijn tuin en waarom die wel en andere vogels niet? Hoe kan ik het beste vogels bekijken? En kun je net als een Disney princes een vogel op je vinger krijgen?
  • Aflevering 2: Ondersteboven van vleermuizen.  Sil is ecoloog en WoesteLander (jongerenafdeling van IVN). In deze aflevering vertelt hij over vleermuizen. Waar en hoe ze leven, of ze gevaarlijk zijn en of ze niet duizelig worden van ondersteboven hangen.
  • Aflevering 3: Weer in Verwachting. In deze aflevering legt Erik de Koning je uit waarom je weerapp vaak niet nauwkeurig is en hoe je zelf door naar de lucht te kijken voorspellingen kunt doen.