Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Wilde bloemen illustreren met Esmée Winkel

Ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling ‘Wilde Bloemen’ is wetenschappelijk illustrator en botanisch kunstenaar Esmée Winkel zaterdagmiddag 13 juli 2019 in het museum voor een lezing en een exclusieve workshop.

reserveer hier

Esmée Winkel werkt voor de Hortus Botanicus en Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Haar illustraties zijn veelvuldig bekroond en, behalve in de Leidse instituten waarvoor ze werkt, ook opgenomen in de collecties van Hunt Institute for Botanical Documentation, Focus on Nature New York State Museum, de RHS Lindley Library en in privé (en Koninklijke) verzamelingen.

Lezing Esmée Winkel: Wilde Bloemen illustreren
Op zaterdag 13 juli geeft Esmée eerst een lezing over het illustreren van wilde bloemen. Ze vertelt over haar illustraties voor de komende editie van ‘Heukels’ Flora’ – dé veldgids voor wilde bloemen en planten in Nederland. Een sneak peak dus, zorg dat je er bij bent!

Lezing 13:00-13:45 uur – gratis toegankelijk, met een toegangsbewijs van het museum; vol is vol

Workshop wilde bloemen illustreren met Esmée Winkel
Altijd al de geheime kneepjes van het vak willen leren van een professioneel botanisch illustrator? Grijp nu je kans! Esmée geeft na haar lezing een 2 uur durende workshop ‘Bloemen illustreren’. De kosten hiervan bedragen 12,50 per persoon. Ze zal persoonlijk advies geven over tekentechnieken, en voor tekenmateriaal en bloemen wordt gezorgd. Er is beperkt plaats zodat iedereen genoeg ruimte heeft en aandacht krijgt. Opgeven voor deze exclusieve workshop is verplicht.

Workshop 14.00 – 16.00 uur€12,50 per persoon (exclusief entree museum), zowel voor kinderen vanaf 8 jaar als voor volwassenen. Aanmelden en betalen via deze link: >> Bestel E-ticket <<

juli 13 2019

Details

Datum 13 juli 2019
Tijd 13:00 - 16:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam, 2908 LH

+ Google Maps

Phone:

010 436 42 22

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website Visit Organizer Website