Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Weidevogeldag 2019

In Zuid-Holland wordt ook dit jaar het weidevogel-seizoen afgetrapt met de Weidevogeldag. Op 2 maart in De Polderij in Maassluis met het volgende programma:

Programma

  • 12.30 – 13.30 uur Ontvangst met een lekkere lunch
  • 13.30 – 13.50 uur Opening en mededelingen
  • 14.00 – 15.00 uur Start workshopronde 1
  • 15.15 – 16.15 uur Start workshopronde 2
  • 16.15 – 17.15 uur Borrel en uitdelen materialen

Workshop

Bij de inschrijving op de Weidevogeldag 2019 kan je wederom kiezen uit een selectie leerzame en verrassende workshops. Geef bij de  inschrijving je voorkeur door.

Klik hier voor inschrijving Weidevogeldag 2019 of lees eerst welke workshops jij kan volgen:

Beschrijving workshops

Workshop Landbouw inclusief Natuur
door Roel van Buuren en John Kleijweg

Passen landbouw en natuur nog bij elkaar? En hebben weidevogels nog ruimte bij de nieuwe generatie boeren? Jazeker! Roel van Buuren runt zijn boerderij Landlust in Maasland efficiënt én met enthousiasme en liefde voor natuur en weidevogels. Bij hem komt supervrijwilliger John Kleijweg langs om weer vogels te zien op agrarische grond. Een gezond bodemleven speelt hierin een belangrijke rol. Wil je alles weten hoe een jonge boer het leven voor zich ziet met zijn 35 Jersey koeien en 150 graaskippen? Kies dan deze workshop.

Workshop het fascinerende gedrag van scholeksters
Door Rafael Martig

Scholeksters zijn een ster in zich aanpassen naar de omstandigheden. De soort heeft zich aangepast van de kust, naar de weilanden en broed nu ook steeds meer in de stad. De omstandigheden hebben zowel effect op het gedrag van de vogels als zelfs op hun DNA. Rafael is bioloog en voert onderzoek uit naar de broedende scholeksters op Ameland. Klaar om de afleidingsmanoeuvres van de scholeksters te doorzien?

Workshop invoeren in de database; Jij kan het ook!
Door Marleen van der Lee

Je gegevens direct invoeren in de database? Thuis of zelfs al in het veld op je smartphone of tablet. Klinkt het nog onwennig, lastig of zelfs ‘niets voor mij’? Met deze workshop gaan we praktisch aan de slag met de weidevogeldatabase en met een beetje oefenen is het een eitje!

Heb je zelf een tablet of een smartphone? Je mag hem meenemen.

Workshop eendachtige waarnemen
Door Frank Majoor

Eenden zijn een soort apart. Van het wachtende mannetje van de slobeend tot de groepen mannetjes kuifeendjes. En waar zijn de vrouwtjes? Het zoeken van nesten is een tijdrovende klus, maar hoe voorkomen we dan dat ze verloren gaan? Frank werkt voor SOVON en kan je alles uitleggen om de wondere wereld van de eend je eigen te maken.

Klik hier voor inschrijving Weidevogeldag 2019

Schrijf je hier in. Kan je onverwachts toch niet komen? Dan hoort de organisatie dat graag zodat men iedereen een plek kan geven. Afmeldingen kunnen worden doorgegeven via:info@degroenemotorzh.nl 

maart 02 2019

Venue

De Polderij

Vlaardingsedijk 7
Maassluis, Zuid-Holland 3143 LN Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 – 311 22 84

Visit Venue Website

Organisator

Zuid Holland Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website Visit Organizer Website