Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Wandelen tussen de zomervogels in de Ackerdijkse Plassen

Ten noorden van Rotterdam ligt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. Je zou het niet zeggen: maar hier vlakbij de A13, verstopt achter bomen en struiken, ligt een historische boerderij uit 1666 met een natuurgebied vól met bijzondere vogels. Een paar keer per jaar kun jij exclusief in dit bijzondere natuurgebied wandelen en vogels kijken.

Vogels kijken in de Ackerdijkse Plassen
De afwisseling van rietland, bosjes, plassen en grasland zorgt ervoor dat veel verschillende soorten vogels zich hier thuis voelen. Ze kunnen hier op hun gemak naar voedsel zoeken, rusten en broeden. De Ackerdijkse Plassen zijn een waar toevluchtsoord voor vogels in de drukke Randstad. We wandelen door het bosgebied met de boswachter van de Ackerdijkse Plassen op zoek naar de zomergasten en genieten tegelijkertijd van de rust.

Elk seizoen andere bewoners
Het leuke is dat er elk seizoen weer andere vogels zijn te zien. In het voorjaar vind je er broedvogels zoals de grasmus en watersnip. Ook weidevogels als de grutto en tureluur voeden hier hun kroost op. In de winter dobberen er duizenden eenden en ganzen op de plas. Er zijn vogelkijkhutten van waaruit je de vogels, zonder ze te storen, rustig kunt bekijken.

Tips van de boswachter tijdens het wandelen

  • Trek stevige schoenen of laarzen (er zijn ook een beperkt aantal laarzen ter plekke beschikbaar)
  • Neem je verrekijker mee (een aantal verrekijkers zijn hier ook te leen)
  • Controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur
  • Het wandelen duurt ongeveer 2,5 uur
  • De ingang is aan de Rijksstraatweg 125/127, 2629 JE Delft. Er staat een duidelijk groen bord van Natuurmonumenten. Hier rijd je de landweg op, na ongeveer 1 km kom je bij de parkeerplaats.
  • Zonder tegenbericht gaat de activiteit altijd door
juli 07 2018

Details

Datum 7 juli 2018
Tijd 11:30 - 17:00
Kosten €5 – €8
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Ackerdijkse Plassen

Rijksstraatweg 125/127
Delft, Nederland

+ Google Maps