Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Wandel met de boswachter vanuit Rotterdam CS naar Rotterdams platteland

Ontdek zondag 16 september samen met de boswachter de stadsnatuur van Rotterdam tijdens deze wandeltocht naar het Rotterdamse platteland. Onderweg op zoek naar de natuur die Rotterdam te bieden heeft. De binnenstad bruist van de nieuwe initiatieven op het gebied van verduurzaming en vergroening. Langzaam de stad verlaten richting de polders waar de boswachters van Natuurmonumenten reservaten voor weidevogels zoals onze nationale vogel de grutto beheren.

Natuur is overal
Je zou het niet verwachten als je naast het immense treinstation van Rotterdam CS staat, maar op 10 kilometer afstand vliegen de kieviten om je hoofd en waait de polderwind door je haar. Aan het begin van de wandeltocht vertelt de boswachter over de natuur in de stad, want ook hier is natuur te vinden!

Groen straatbeeld & stadse bewoners
De singels van Rotterdam werden reeds in het midden van de 19e eeuw aangelegd en zijn ook nu nog bepalend voor het groen in het straatbeeld en een trekpleister voor diverse vogelsoorten. De tocht gaat verder richting de Bergse Plassen die in de 17e eeuw ontstaan zijn door de turfwinning en het Schiebroekse Park dat is aangelegd als echt natuurpark met een grote variatie aan begroeiing en waar zelfs Schotse hooglanders grazen.

Rotterdams platteland
Zodra de rand van Rotterdam wordt genaderd, verandert het verhaal en vertelt de boswachter over de bijzondere polders die bij de stad horen. De wandeling eindigt bij de Melkschuur Zuidpolder op het Rotterdams platteland, welke onder het beheer van Natuurmonumenten valt. Dit ligt op loopafstand van metrostation Rodenrijs, van waaruit je gemakkelijk terugreist naar Rotterdam Centraal.

Meld je aan!
Wil je graag mee met de boswachter? Er wordt verzameld op zondag 16 september om 9.30 uur bij het centraal station van Rotterdam aan de Blijdorpzijde. Vandaaruit maak je een wandeling van 10 km richting het Rotterdamse platteland. De wandeling eindigt bij metrostation Rodenrijs. Neem je OV-chipkaart mee, zodat je met de metro terug kunt naar Rotterdam CS.

Voor meer informatie over de wandeling, prijzen en aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/rotterdamsplatteland

september 16 2018

Details

Datum 16 september 2018
Tijd 09:30 - 12:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Rotterdams Centraal Station Blijdorpzijde

Rotterdam, Zuid-Holland 3013 EA Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurmomenten
Website Visit Organizer Website