Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Wakker worden op het dak. Kom slapen in de Rooftop Urban Sleep Spaces

Altijd al willen slapen op een dak? Tijdens de Dakendagen kan dat! Op 2 en 3 juni wordt een intiem dakdorp van Rooftop Urban Sleep Spaces (RUSS) geopend, bovenop het Luchtpark Hofplein. Kies één van de bijzondere slaapobjecten voor een unieke overnachting (max. twee personen per object) midden in de stad. Inclusief ontbijt. Deze RUSS’en zijn niet alleen tijdens het festival, maar gedurende de hele maand juni in het weekend te boeken.

Voor dit project zijn zeven kunstenaars, architecten en ruimtelijk ontwerpers uitgenodigd om hun kijk op anders wonen tentoon te stellen, vertaald naar een slaapobject. Na de editie van vorig jaar, met een focus op het ‘wonen op daken’, laten we dit jaar meer ruimte voor de verbeelding en de discussie met het publiek. Welke waarden zijn essentieel voor het ontwerp van een dakdorp?

De slaapobjecten laten ieder verschillende fantasierijke slaapmogelijkheden zien en vormen een experimenteel dakdorp, waar bezoekers kunnen overnachten. De locatie is toepasselijk voor dit project: Luchtpark Hofplein op het voormalige treinstation wordt tijdens de Dakendagen geopend als permanent publiek dak en is het beginpunt van wat het langste opendak van Rotterdam moet worden.

Bloesembar verzorgt op het Hofpleindak warme en koude dranken van handgeplukte planten. De Bloesembar is een professionele cocktailbar met aan de basis van alle dranken, heerlijk geurende bloemen, kruiden, zaden en bladeren, die in bescheiden hoeveelheden met de hand geplukt worden door Maidie.

Na de Dakendagen zijn de slaapobjecten, in het teken van de Rotterdam Architectuur Maand, de hele maand juni nog te bewonderen. De installaties zijn tussen 11:00 uur en 17:00 uur te bekijken. In de weekenden zijn ze tevens te boeken voor een overnachting.

Een overnachting is inclusief ontbijt, warme douche en bedlinnen van het Hilton Hotel.

Bekijk de objecten tussen 11:00 – 17:00. Vanaf 16:00 uur kunnen slapers inchecken voor hun overnachting.

juni 02 2018

Details

Start 2 juni 2018 @ 11:00
Eind 3 juni 2018 @ 17:00
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €75
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Luchtpark Hofbogen

Katshoek 39b
Rotterdam, Zuid-Holland 3032 AE Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Rooftop Urban Sleep Spaces