Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Voorjaars vaartocht Vlaardingse Vlietlanden

Bloemen zoals de dotterbloem staan in bloei, de temperatuur gaat omhoog en de vogels zoals de kievit zijn volop aan het broeden. Het voorjaar is begonnen! Ga mee met de vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten wanneer ze komende zondag 22 april weer starten met hun vaartochten op de Vlaardingse Vlietlanden (foto: Klaas Hollebeek)

Komend half jaar stappen zij maandelijks aan boord van de Andante, een overdekte fluisterboot. Zij vertellen over de schoonheid van dit eeuwenoude moerasgebied en wijzen bezoekers op de bijzondere vogels die aan het broeden zijn in het natuurgebied.

Varen door de eeuwenoude Vlietlanden

Tijdens deze voorjaarsvaartocht varen de schippers langs de eilanden waar de vogels van de Vlietlanden broeden. Het gebied is zeer belangrijk voor de steeds zeldzamer wordende weidevogels! Kieviten en grutto’s bouwen er nog hun nest. De vrijwillige boswachters vertellen je alles over de ontwakende natuur in het voorjaar en over het werk van een boswachter in een gebied waar maar weinig bos is. Het gebied is eeuwen oud en ziet er nog precies zo uit als dat het 400 jaar geleden was. De tocht is zowel voor jong als oud!

Meld je aan voor de vaartocht!

De boot vaart af op zondag 22 april om 09:30 uur. Het is belangrijk om je vooraf aan te melden voor deze boottocht. Kijk op www.natuurmonumenten.nl of www.srvv.nl/vf/ voor alle informatie.

april 22 2018

Details

Datum 22 april 2018
Tijd 09:30 - 11:30
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Vlietlanden

Dillenburgsingel 176
Vlaardingen, Zuid-Holland 3136 ED Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website Visit Organizer Website