Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Vogels verwennen tijdens de Vette Vogel Dag op Tiengemeten

Help de vogels de winter door met het maken van lekkere vogelsnacks tijdens de OERRR Vette Vogeldag in Speelnatuur op natuureiland Tiengemeten. Deze activiteit is op zaterdag 28 januari en speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Je kunt kiezen uit drie startmomenten; om 11.00, 12.00 en 13.00 uur. Om die tijd vertrekt de pont naar het eiland. Ruim drie uur later ben je weer terug aan de vaste wal.

Vogels kunnen in deze periode van het jaar wel wat hulp gebruiken. Ze hebben dan extra brandstof nodig tegen de kou. Zaadjes zijn een echte lekkernij voor hen en bevatten bovendien veel eiwitten. Help jij mee met het maken van lekkere vogelsnacks? Je mag de zelfgemaakte vetbolletjes, pindasnoeren en voerhuisjes na afloop van de dag mee naar huis nemen voor de vogels in je tuin!

Gidsen van Natuurmonumenten gaan ook met je op stap op Tiengemeten om vogels te kijken. Misschien zie je wel een torenvalk die op muizenjacht is. Of grote groepen meerkoetjes op zoek naar eten en beschutting. Je zult die dag vast veel vogels zien op Tiengemeten!

Trek warme kleding en stevige schoenen aan en neem een lunchpakketje mee. Zorg dat je ruim op tijd voor vertrek van de pont aanwezig bent! Deze vertrekt stipt op tijd vanaf Nieuwendijk/Zuid-Beijerland. Bespaar tijd en koop je pontkaartje vooraf via de website. Het kan ook op de dag zelf bij de kaartautomaat in de haven.

Aanmelden
Vooraf aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk en kan via de website van Natuurmonumenten; www.natuurmonumenten.nl/agenda.  Kinderen van leden van Natuurmonumenten betalen € 7,00 en kinderen van niet-leden € 10,00. De kosten voor de pont naar Tiengemeten komen hier nog bij.

januari 28 2018

Details

Datum 28 januari 2018
Tijd 11:00 - 14:00
Kosten €7 – €10
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, ,

Venue

Tiengemeten

Nieuwendijk 1
Zuid - Beijerland, 3284 KR

+ Google Maps

Phone:

0900 - 324 25 26

Visit Venue Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website Visit Organizer Website