Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Verkiezingsdebat: Waar staat het klimaat?

Hoe je er ook naar kijkt, de Rotterdamse politiek moet zich verhouden tot de klimaatopgave. Maar hoe, en wat dat dan inhoudt, daarover kan je danig van mening verschillen. Ben je voor of juist tegen sluiting van de kolencentrales? En hoe ga je om met het Akkoord van Parijs?

Gek genoeg zijn de verschillen tussen de partijen niet zo scherp zichtbaar in de verkiezingsprogramma’s. In dit verkiezingsdebat is de inzet daarom: helderheid. Wees trouw aan jezelf, maar spreek je uit over je klimaatambities!

Zes uitgesproken partijen hebben we ongevraagd een ghostwriter kado gedaan om ze te helpen met het formuleren van een eigen, duidelijke klimaatparagraaf. Deze paragrafen worden in dit debat aan de politici gepresenteerd. Aan hen (en het publiek) de ruimte om de tekst ter plekke te veranderen en aan te scherpen. Zodat iedereen aan het eind van de avond een helder beeld heeft van de manier waarop het klimaat inzet wordt tijdens én na de verkiezingen en kan zien: daar staat het klimaat!

Gespreksleiding: Mirjam de Winter

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius i.s.m. Redactie Rotterdam en het Rotterdams Klimaat Initiatief. Redactie Rotterdam is een gelegenheidssamenwerking van programmamakers Chris van der Meulen, Arie Lengkeek en Anna Visser.

maart 12 2018

Details

Datum 12 maart 2018
Tijd 20:00 - 22:00
Kosten €3
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, ,
Website Bezoek Event Website

Venue

arminius

Museumpark 3
Rotterdam, Zuid - Holland 3015 CB Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 436 3800

Visit Venue Website

Organisator

Arminius
Phone: 010 436 3800
Email:
Website Visit Organizer Website