Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Vaar deze winter over naar de Sophiapolder

Midden in de getijdenrivier De Noord ligt het natuureiland Sophiapolder. Je kan er alleen met een klein voetveer komen.Je waant je direct in een andere omgeving, wanneer je wandelt over vlonders en dijken. Zeker in de winter! Ervaar het eilandgevoel en vaar over met de schippers naar natuureiland Sophiapolder.

Tot voor kort kon je alleen in de zomer natuureiland Sophiapolder bezoeken. Maar vanwege het succes van vorig jaar, kun je dat ook deze winter weer overvaren! Ervaar het eilandgevoel en vaar deze winter over met de schippers naar natuureiland Sophiapolder. Let op, dit is geen excursie, nadat je bent overgevaren ontdek je het natuureiland op eigen gelegenheid.

Praktische info

Parkeren
Parkeren kan bij Veersedijk 301 in Hendrik-Ido-Ambacht

Honden welkom
Honden zijn niet toegestaan op het eiland.

Wandelen
Wandel over vlonders en paden door dit waterlandschap met uitzicht op het historische waterfront van Dordrecht en de drukke binnenvaart op De Noord.

Openbaar vervoer
Bus 88, halte Laan van Walburg, Hendrik-Ido-Ambacht; daarna nog ruim 10 minuten lopen. Plan je reis op 9292.nl of op Google Maps.

Vogels kijken
Ja! Neem je verrekijker mee!

Bijzonderheden
Het natuureiland is vrij toegankelijk, maar besef dat het eiland een uitdagende bestemming is voor wie slecht ter been is. Het duurt langer voor hulpdiensten ter plaatse zijn als u 112 belt.

Locatie
Veersedijk 301, 3341 LN, Hendrik-Ido-Ambacht

Op onderstaande dagen kun je vanaf 14:00 uur richting het eiland. De laatste afvaart terug vanaf het eiland gaat om 16:00 uur.

Vaardata:

  • Zaterdag 28 december 2019
  • Zaterdag 25 januari 2020
  • Zaterdag 22 februari 2020
  • Het veerpontje naar de Sophiapolder is gratis en vertrekt van de Veersedijk 301 in Hendrik-Ido-Ambacht waar je ook kan parkeren. Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs! De wachttijd is maximaal 15 minuten, de overtocht duurt 5 à 10 minuten en er kunnen maximaal 11 passagiers mee. Bij dichte mist of onweer vaart de pont niet. Honden en fietsen mogen niet mee!

februari 22 2020

Details

Datum 22 februari
Tijd 14:00 - 16:00
Terugkerend
(zie alle data)
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Veersedijk

Veersedijk 301
Hendrik-Ido-Ambacht, Zuid-Holland 3341LN Nederland

+ Google Maps

Organisator

Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website Visit Organizer Website