Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Sportief 2017, een tip van Natuurmonumenten: Fiets vanuit Rotterdam CS het Polderpad

Is jouw goede voornemen om in 2017 meer te bewegen? De boswachters van Natuurmonumenten geven je de beste tip! Ontspannen en inspannen in de buitenlucht

Want als je kunt kiezen tussen bewegen in een mooi gebied in de frisse lucht of in een donkere en bedompte sportschool? Dan is de keus snel gemaakt. Heerlijk ontspannen en inspannen in de buitenlucht. Wat wil je nog meer?

Fiets vanuit Rotterdam CS naar het Rotterdams platteland

“We weten allemaal hoe moeilijk het is om de voornemens vol te houden”, vertelt boswachter van Natuurmonumenten Juriaan van Leeuwen. “Daarom moet je de uitdaging zo leuk mogelijk maken.” Vanaf Rotterdam CS fiets je bijvoorbeeld zo naar het Rotterdams platteland. De route ‘Polderpad: van Rotte tot Schie’ is bijna 30 kilometer en leidt je langs de natuurgebieden aan de noordrand van de stad. “Zo heb je je beweging én een heerlijke middag uit, want ook in de winter is hier genoeg te zien. Verschillende soorten eenden en ganzen zoals de smient en kolgans zijn naar ons land gekomen om hier de winter door te brengen. Aan de rand van de poldersloten zie je grote zilverreigers geduldig wachten totdat hun kostje voorbij scharrelt en ze deze genadeloos aan de snavel kunnen spietsen.”

Goed voor de gezondheid en vermindert stress

Naast het feit dat beweging hartstikke goed is voor een mens, is het bekend dat recreëren in het groen gezond is en stress vermindert. “Nog eens twee pluspunten om eens op de fiets te stappen en het Rotterdams platteland te ontdekken!”

Winterse fietstocht naar Rotterdams platteland

Heb jij zin om een winterse fietstocht te maken? Bekijk de route Polderpad: van Rotte tot Schie op www.natuurmonumenten.nl/rotterdamsplatteland.

september 02 2017

Details

Datum 2 september 2017
Terugkerend
(zie alle data)
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Rotterdam

meerdere lokaties
Rotterdam, Zuid - Holland 3013BR Nederland

+ Google Maps

Phone:

010-4656496

Visit Venue Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website Visit Organizer Website