Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Speciale kindertochten door eendenkooi Het Aalkeetbuiten bij Vlaardingen

Natuurmonumenten in Midden-Delfland biedt weer unieke rondleidingen aan door eendenkooi Het Aalkeetbuiten. Speciaal voor kinderen zijn er dit jaar OERRR tochten door de eendenkooi. Tijdens de tocht ontdek je wat een eendenkooi is, waarom en hoe hier vroeger eenden gevangen werden en hoe de kooiker dat deed. De tochten van OERRR door de eendenkooi Het Aalkeetbuiten staan op 21 april, 29 mei en 25 augustus gepland. Aanmelden kan op www.natuurmonumenten.nl/agenda.

De kooiker neemt je mee terug in de tijd! Eendenkooi Het Aalkeetbuiten bestaat al ruim 400 jaar. Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen om op te eten. Hier had de kooiker tamme eenden en een kooikershondje voor nodig. En absolute stilte was belangrijk. Hoe het vangen verder ging hoor je tijdens de excursie. In deze kooi worden eenden niet meer gevangen, maar het verhaal is nog altijd levend.

Hollandse cultuurhistorie

Eendenkooien vormen een oud en typisch Nederlands verschijnsel. Ooit waren er in Nederland zo’n 1000 eendenkooien. Nu zijn er nog ruim 100 over, waarvan de helft in goede of redelijke staat. In Midden-Delfland zijn er nog drie eendenkooien. Behalve die in de Aalkeetbuitenpolder beheert Natuurmonumenten ook de Eendenkooi Schipluiden, waar eenden nog wel gevangen worden. Zij worden niet gegeten, maar krijgen een ring voor wetenschappelijk onderzoek. De derde eendenkooi van Midden-Delfland is in particulier eigendom.

Meld je aan!

Als je mee wilt op een van deze excursies door eendenkooi Het Aalkeetbuiten is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie kost € 4,00 voor leden van OERRR en € 5,00 voor volwassen leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen € 8,00 of € 7,00 voor kinderen. Op 21 april en 25 augustus start de wandeling om 15 uur, op 29 mei om 14:00 uur.

augustus 25 2019

Details

Datum 25 augustus
Tijd 15:00 - 16:30
Terugkerend
(zie alle data)
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Aalkeetbuitenpolder

Broekpolderweg 3
Maasland, Zuid - Holland 3155 EP Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurmomenten
Website Visit Organizer Website