Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Rotterdam van het gas af … vakbondscafé

Het eerste Vakbondscafé in het nieuwe jaar zal gaan over een onderwerp dat velen bezighoudt, sinds vorig jaar zomer de eerste berichten verschenen over het klimaat akkoord. Er ligt inmiddels een concept/ontwerp akkoord dat op dit moment wordt doorgerekend. 

Op lokaal niveau heeft het Rotterdamse college de ambitie uitgesproken om 10.000 woningen aardgasvrij te maken in 2022. Het Lage Land, Bospolder Tussendijken en Prinsenland zijn aan gewezen als proeftuinen voor duurzame wijken.

De verandering van het klimaat gaat iedereen aan. Veranderingen in de woonomgeving zijn altijd ingrijpend. Dat zien we bijvoorbeeld bij de uitvoering van de woonvisie in Rotterdam.

Tijdens dit vakbondscafe wordt er gepraat over de mogelijkheden en moeilijkheden die er zijn als het gaat om woningen vrij van fossiele energie te krijgen. Niet alleen de techniek, maar ook de wijze waarop de bewoners betrokken gaan worden en vooral bij wie de rekening komt te liggen.

De FNV ziet de energietransitie niet enkel als een technische verandering, maar vooral als een maatschappelijke verandering. Die kan alleen slagen als iedereen mee kan doen.

Sprekers zijn:

  • Jaap van Leeuwen van de Woonbond. Hij was in Rotterdam betrokken bij “Stook je rijk” om samen met woningcorporaties en huurders de verduurzaming van de woningvoorraad te versnellen en initiatieven van huurders te belonen.
  • Evert Hassink van Milieudefensie die zelf in een gasloze woning woont, betrokken is bij diverse initiatieven en woordvoerder is op dit terrein van Milieudefensie.
  • Bas Kurvers, wethouder van Rotterdam voor een toelichting over de plannen en ambities van de gemeente Rotterdam.

Café Rustburcht aan de Strevelsweg is vlakbij metrostation Zuidplein. Er is een grote parkeerplaats (gratis na 18.00 uur).

februari 04 2019

Details

Datum 4 februari
Tijd 19:00 - 22:00
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Cafe restaurant Rustenburg

Strevelsweg 744 - 746
Rotterdam, Zuid-Holland 3083 AT Nederland

+ Google Maps

Organisator

FNV
Website Visit Organizer Website