Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Raoul Deleo – Terra Ultima

De ontdekking van een onbekend continent

Al meer dan tien jaar is illustrator Raoul Deleo bezig met het in kaart brengen van een nog onbeschreven continent. Als een ontdekkingsreiziger dringt hij steeds dieper het ongerepte gebied binnen en doet hij al tekenend verslag van de diersoorten die hij daar tegenkomt. Ze luisteren naar namen die biologen als muziek in de oren klinken (Phoenicopterus cervocephalusOctopossum leucostolum, Libellula lagoformosa) en hun uiterlijk is even raadselachtig als mooi. Het continent en de voortdurend groeiende collectie tekeningen en objecten dragen de naam ‘Terra Ultima’.

Tot ergernis van wetenschappers en andere liefhebbers van het onontdekte houdt Deleo de geografische locatie van het continent zorgvuldig geheim. Niemand reist met hem mee. Hij deelt zijn ontdekkingen uitsluitend middels publicaties en lezingen. Binnenkort licht hij een nooit eerder vertoond tipje van de sluier op: van 16 september 2017 t/m 7 januari 2018 exposeert Raoul Deleo zijn ‘Terra Ultima’ in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

De tentoonstelling Terra Ultima wordt georganiseerd in samenwerking met gallery untitled, waar van 26 november 2017 t/m 28 januari 2018 meer en ook nieuw werk uit Raoul Deleo’s collectie te zien en te koop is. Adres: Koningsveldestraat 14, Rotterdam

oktober 01 2017

Details

Datum 1 oktober 2017
Tijd 11:00 - 17:00
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €7
Evenement Categorieën:
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website Visit Organizer Website