Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Parkenmaand wandeling: Luchtpark, ZoHo, Luchtsingel en de DakAkker

Een van de eerste tochten tijdens de Rotterdamse Parkenmaand is direct ook een van de spannendste en bijzonderste wandelingen. Vanaf 15.00 uur op het Luchtpark. RESERVEER >>> HIER <<< een ticket (GRATIS)!

Er wordt begonnen op een dak en er wordt geëindigd op een dak. ‘Dakgids’ Rob van Katwijck neemt je mee vanaf het Luchtpark op de Hofbogen naar het makersdistrict ZoHo terug over de Luchtsingel naar het Schieblock waar op de zevende verdieping (lift tot 6) de grootste dakboerderij van Nederland is te vinden: de DakAkker.

Luchtpark
Het dak van de Hofbogen, een voormalig treinviaduct, is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. Het eerste stuk van het lange dak, gelegen op het dak van Station Hofplein, is ontworpen als publiek park. Het Luchtpark is voor iedereen dagelijks toegankelijk van 10:00 uur tot zonsondergang. Via de Luchtsingel en de ingang aan de Heer Bokelweg kunnen buurtbewoners, Rotterdammers en toeristen het Luchtpark Hofbogen op. Bezoekers kunnen in het gras loungen, picknicken, op één van de kunstschapen zitten, of wandelen in de tuin met de fruitbomen en -struiken, heemvegetatie en moestuinbedden. Dit alles onder het genot van een magnifiek stedelijk uitzicht.

ZoHo
ZoHo is het Rotterdamse Maakkwartier. Een woon- en werkplek aan de rand van het centrum, op 5 minuten lopen van het Centraal Station. Voor en door makers in design, kunst, cultuur, media, tech, food, architectuur en urban planning. Allen pioniers die hun vakmanschap willen inzetten om zichzelf, ZOHO en de stad op een vernieuwende wijze te versterken. Dat was nodig. Want dit voormalige bedrijventerrein, ingeklemd tussen de Heer Bokelweg, de Hofbogen, de Teilingerstraat en de Noordsingel, ook wel het Zomerhofkwartier genoemd, was een in zichzelf gekeerd, verpauperd gebied dat kampte met leegstand. In 2013 werd besloten dat het gebied gedurende 10 jaar wordt ontwikkeld via een geleidelijke vorm van stedelijke ontwikkeling; slow urbanism.

DakAkker
De DakAkker is een dakboerderij van 1000m2 bovenop het Schieblock in Rotterdam. Er worden groenten, eetbare bloemen en fruit verbouwd en bijen gehouden. De DakAkker is de grootste openlucht dakboerderij in Nederland en een van de grootste in Europa. Op het dak van het dakpaviljoen is het Slimdak. Een testsite voor slimme wateropvang.

september 01 2019

Details

Datum 1 september 2019
Tijd 15:00 - 16:30
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Luchtpark Hofbogen

Katshoek 39b
Rotterdam, Zuid-Holland 3032 AE Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Rotterdams Milieucentrum (RMC)
Phone: 010 - 465 64 96
Email:
Website Visit Organizer Website