Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Parkenmaand wandeling met de Boswachter door het Schiebroekse Park

Tijdens de Rotterdamse Parkenmaand kun je vier keer uit wandelen met een Rotterdamse boswachter. Je kunt donderdag 18 september mee door het Schiebroeksepark, vanaf 10.00 uur, verzamelen bij Natuurtalent010 aan de Veltkersweg 50 (Schiebroek). Maximaal 20 deelnemers, >>> HIER aanmelden.

Schiebroeksepark
Het huidige park is veel natuurlijker aangelegd dan vroeger. Er zijn bijvoorbeeld ‘takkenrillen’ te vinden, waar snoeihout wordt neergelegd, zodat het in de natuur blijft. Verder zijn de oevers en de beplanting aangepast. Om de natuurlijke structuur te behouden, zijn er bovendien Schotse Hooglanders geïntroduceerd. Deze grazen het groen weg, zonder daarbij zo rigoureus te werk te gaan als een maaimachine. De harige dieren hebben dus een nuttige taak, maar zijn natuurlijk ook een echte publiekstrekker. Het park is zeer groen en er is veel variatie in vegetatie. Zo is er bijvoorbeeld een bos met alleen Kaukasische Vleugelnoot. Verder staan er bomen zoals o.a. de els, esdoorn, beuk, meidoorn en de vlier. Beschermde soorten die zich in het gebied bevinden zijn Zwanebloem, Dotterbloem, Grote Kaardebol en Brede Wespenorchis.

Vleermuizen
Er zijn ook veel kleine dieren in het park te vinden, zoals rietvogels, libellen en vlinders. Maar het meest bijzonder zijn toch wel de vleermuizen. In het park komen allerlei soorten voor, van de gewone dwergvleermuis, tot de rosse vleermuis en de watervleermuis. Overdag schuilen sommigen van deze soorten in de daar speciaal voor aangelegde ondergrondse vleermuisbunker.

Lees meer over het Schiebroeksepark

september 18 2019

Details

Datum 18 september 2019
Tijd 10:00 - 12:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurtalent010

Veltkersweg 50
Rotterdam, Zuid-Holland 3053 JR Nederland

+ Google Maps

Organisator

Stadsbeheer Rotterdam
Phone: 14010
Website Visit Organizer Website