Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Parkenmaand vogelhuisjes maken Essenburg park

In de Rotterdamse Parkenmaand kun je vogelhuisjes komen maken in de Pluktuin in het Essenburgpark. Kom mee doen (jong en oud!). Aanmelden is niet nodig en de activiteit is gratis.

Waarom een vogelhuisje belangrijk is
Een vogelhuisje is bedoeld om vogeltjes te laten nestelen. In vele tuinen hangt dus wel een nestkastje om de vogeltjes te helpen. Hier kunnen de vogeltjes schuilen tegen roofvogels maar ook tegen slechte weersomstandigheden. Vooral in de winterperiode en het aanbreken van de vorstperiode is het belangrijk om een nestkast op te hangen. Eigenlijk kan een vogelhuisje dus het hele jaar door. In het voorjaar voor het nestelen en in de winter voor bescherming.

Essenburgpark
Het is Essenburgpark is sinds 18 maart geopend en heel mooi geworden. Een stukje stadsnatuur in Rotterdam West. Het park is elke dag geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur.
Het Essenburgpark ligt tussen de spoorbaan Rotterdam-Schiedam en de Essenburgsingel in de wijk het Nieuwe Westen.  Je kunt er op drie manieren komen. De drie entree’s oost, west en een pontje. Al is het grootste werk aan het park wel gedaan, de bewoners zijn druk bezig om samen met het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en de Gemeente Rotterdam het park te beheren en te verbeteren. Zo zijn niet alle wegen goed en hadden we problemen met de stuwen. We gaan nog een buitenklas aanleggen en er moet binnenkort weer gemaaid worden. Meedoen? Hou de Facebookpagina Essenburgpark pagina in de gaten of mail voor meer informatie of mail naar contact@essenburgpark.nl.

Voetgangerspontje
Je kunt de Pluktuin op drie manieren bereiken via het voetgangerpontje (veruit de leukste manier) tegenover Essenburgsingel 103, via Essenburgpark, ingang naast Marnixcollege, Essenburgsingel of via de ingang Rfc-weg.

 

september 07 2019

Details

Datum 7 september 2019
Tijd 14:00 - 16:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Progroen de Pluktuin

RFCweg 190
Rotterdam, Zuid - Holland 3022 EZ Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Progroen de Pluktuin
Email:
Website Visit Organizer Website