Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Parkenmaand: Meewerken met de Natuurwerkgroep Zuiderpark

Iedere maand werkt de natuurwerkgroep Zuiderpark aan natuurlijk beheer van natuurgebiedjes in het Zuiderpark. In september gaan de groep bloemrijk grasland hooien. Tijdens de Parkenmaand kunt u een keertje meedoen? Dat kan! Graag wel even van tevoren aangeven dat u van plan bent te komen: rikkraaij@yahoo.com of geef u op via Eventbrite? Er wordt verzameld bij kinderboerderij de Molenwei.

Zo uitgestrekt dat je zelfs de stad niet meer hoort: 430 voetbalvelden groot is het Zuiderpark in Charlois en daarmee het grootste park van Nederland.  Met het avontuurlijk speelterrein, het strandje, moeras, bossen en veel water.

Wild park

Je ziet ze niet lopen, maar op de natte aarde zijn vaak sporen van reeën te zien. De reeën leven op het schiereiland en zwemmen van kant naar kade. Bij de Zuiderbegraafplaats broedt een buizerd. In de rietkragen hebben karekieten hun nesten en in de schemer scheren tientallen vleermuizen over het water.

Boerenlandschap

Vanaf de Kromme Zandweg stapt u in een oud-Hollands landschap, met het herenhuis de Olifant, molen en landerijen. Op kinderboerderij Molenwei leven de boerderijdieren die daar bij horen.
Op de Cultuur Historische Plantentuin naast de kinderboerderij is het landschap van voor de grote groei van de stad nagebootst. Er zijn dijkjes met kikkers en salamanders, bloemrijke bermen langs het akker, een loofbos en zelfs een griend. Boven het water loopt een lange houten vlonder tussen riet en lissen door, in het water groeien waterlelies. Dit mooie stukje stadsnatuur wordt bewoond door uilen, staartmezen en de ijsvogel.

Kunst in het park

In 2014 maakte de internationaal bekende kunstenaar Kamiel Verschuren de beeldentuin Schouwplaats Rotterdam langs de Zandweg. De sculpturen zijn hergebruikt en stonden lang geleden op de schouwburg aan het Zuidplein. In het landschap zijn kamers aangelegd, omgeven door hoge grassen. Elke kamer is een tableau vivant van natuur en kunst. Schouwplaats Rotterdam ligt tussen de Zuiderparkweg en de Volkstuinvereniging De Zandweg.

september 15 2018

Details

Datum 15 september 2018
Tijd 09:30 - 12:15
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Kinderboerderij de Molenwei

Brammerstraat 10
Rotterdam - Charlois, Zuid - Holland 3084RV Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 428 00 80

Visit Venue Website

Organisator

Natuurwerkgroep Zuiderpark
Email: