Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Parkenmaand Equinox ochtend wandeling door het Kralingse Bos

Ochtenwandeling door het Kralingse Bos tijdens de equinox 1). De viering dat we één zijn met de rest van de wereld! Maak gebruik van de nieuwe energie van de opkomende zon tijdens de Parkenmaandwandeling om opborrelende ideeën vorm te geven en met elkaar al wandelend over een groener Rotterdam na te denken. We eindigen bij de nieuwste aanwinst van Rotterdam: de ‘sustainable mini-mall’ OASE.

>>> HIER <<< aanmelden via de Facebookpagina. Ga mee met deze ‘Rising Sun Experience ~ equinox’ (kosten € 10). Startlocatie op het strandje voor het ‘Boathouse Paviljoen’ aan het Langepad nr. 51 in het Kralingse Bos.

1) = Equinox?
Een equinox (Latijn: aequinoctium, gelijke nacht) (ook: nachtevening of dag-en-nachtevening) is een tijdstip in het jaar waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat, of anders bekeken, de tijd dat de zon langs een van de snijpunten van de ecliptica en hemelequator gaat. De verbindingslijn aarde-zon passeert tijdens de equinox juist het vlak van de aardse evenaar (de evennachtslijn), op weg van zuid naar noord, of andersom. Op het tijdstip van de equinox is de lengte van dag en nacht overal op aarde ruwweg gelijk, namelijk een half etmaal[1] — en komt de zon precies in het oosten op. Een uitzondering hierop zijn de Noord- en Zuidpool. Daar komt de zon op bij de ene equinox en gaat hij onder bij de andere equinox.

september 23 2019

Details

Datum 23 september 2019
Tijd 07:00 - 10:00
Kosten €10
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Boathouse paviljoen

Langepad 51
Rotterdam, Zuid-Holland 3062 CJ Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 203 7827

Organisator

IDODIDID
Phone: 06 2486 0533
Email:
Website Visit Organizer Website