Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Parkenmaand: Dag van De Oude Plantage

De Oude Plantage stamt uit 1769. Het bestuur van de stad Rotterdam nam toen het besluit om een park in te richten voor de gewone burgers die zich geen tuin of landje konden permitteren. Toen heette dit park de nieuwe plantage. Het was in formele stijl aangelegd door een zekere Zuidewijck Het was niet alleen het eerste stadspark van Rotterdam, maar tevens één van de eerste openbare parken. In 1767 werd in Schiedam het eerste stadspark van Nederland aangelegd.

Dit jaar bestaat de Oude Plantage in Rotterdam 250 jaar.

Dag van de Plantage (Terug in de tijd en beleef 1769)
Een culturele en informatieve dag ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van de Oude Plantage met muzikale en dansante omlijsting die de 18e eeuw doet herleven aangekleed met marktkraampjes en eetstalletjes. Het wordt een dag die in het teken staat van groen, cultuur, historie, toekomst, muziek, dans, theater, kinder – en jongerenactiviteiten. Op deze dag worden ook nieuwe informatieborden onthuld.

Hofdames
Er lopen hofdames rond die informatie geven over het programma. Er zijn ‘groene personages’ die de bezoekers naar de tent trekken waar de wensen en verlangen van de bewoners omtrent de toekomst van de Oude Plantage besproken worden. Er rijdt een paardentram en op het veld zijn kinder- en jongerenactiviteiten. Op het verharde gedeelte staan verschillende kraampjes met eten, drinken en infostands.

  • PROGRAMMA wordt nog aangevuld in de loop van de komende weken
september 15 2019

Venue

De oude Plantage

Oude Plantafedreef
Rotterdam, Zuid-Holland Nederland

+ Google Maps

Organisator

Stichting De Oude Plantage
Email:
Website Visit Organizer Website