Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Opening oeverzwaluwwand bij Zevenhuizerplas met natuurexcursie

Op 6 april organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een natuurexcursie bij de Zevenhuizerplas. Deze start om 9.15 uur bij de parkeerplaats aan de Middelweg in Zevenhuizen en duurt tot 10.30 uur. Opgeven is niet nodig. Tijdens de excursie openen Daan de Haas, bestuurslid van Recreatieschap Rottemeren, Hans Sanders, voorzitter van Rotta, en Matthijs Punt van Groen Aannemingsbedrijf Punt de oeverzaluwwand. – Foto: Chris van Rijswijk –

Oeverzwaluwwand

Oeverzwaluwen graven hun nestholen van oudsher in afgekalfde rivieroevers. Tijdens de bouw van Nesselande vonden deze kolonievogels vervangende broedgelegenheid in de steile wanden van zanddepots. Dat is inmiddels verleden tijd. De oeverzwaluwen kunnen nu permanent terecht in de betonnen oeverzwaluwwand vol nestgaten, aan de noordoever van de Zevenhuizerplas. Deze nieuwe huisvesting wordt 6 april geopend.

Excursie

Tijdens de excursie kun je met wat geluk de eerste oeverzwaluwen tegenkomen. Ook is er kans andere bijzondere broedvogels te ontmoeten zoals de havik, krooneend en blauwborst. Oeverzwaluwen zijn als vliegenvangers echte acrobaten. Eén zwaluw kan zo’n 10.000 kleine vliegjes en andere insecten per dag vangen. Zo kunnen deze zwaluwen het verblijf aan de plas nog aangenamer maken voor recreanten.

Biodiversiteit

De bouw van de oeverzwaluwwand is één van de maatregelen om de natuur in het Rottemerengebied te verrijken. Het is onderdeel van het project Biodiversiteit van het Recreatieschap Rottemeren en is mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland. Groen Aannemingsbedrijf Punt heeft de wand voor een gereduceerde prijs gebouwd.

april 06 2019

Venue

parkeerplaats aan de Middelweg

Middelweg
Zevenhuizen, Zuid-Holland 2761 EB Nederland

+ Google Maps

Organisator

Rotta natuur- en vogelwacht
Phone: 06 39 321 113
Email:
Website Visit Organizer Website