Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Open dak op de DakAkker

De allereerste dakakker van Nederland, waar je de oogst kunt komen proeven. Er zijn rondleidingen en er is net een nieuw Slim!Dak geopend.

Bovenop het Schieblock is het eerste grote oogstbare dak in de Nederland gerealiseerd: de DakAkker. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd en honingbijen gehouden. De grootste dakboerderij van Europa waarbij direct met grond op dak wordt gewerkt. In april 2012 aangelegd door Binder Groenprojecten, naar het idee en ontwerp van ontwerpbureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) en ontwikkeld in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum.

Pop-up Theehuis
Voor zelfgebakken taarten, dakthee en discosoup (van Slow Food Youth Network) kun je op zaterdag en zondag terecht in het pop-up theehuis dat de DakAkker i.s.m. bistro Op Het Dak organiseert, speciaal voor de Dakendagen. Er zijn diverse rondleidingen en de dakboeren van de DakAkker zijn de hele dag aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Slim!Dak
Tijdens de Dakendagen wordt ook de nieuwste innovatie van de DakAkker geopend: Slim!Dak. Dit polderdak is geïnstalleerd bovenop het paviljoen op het dak van het Schieblock. Het wordt een testsite met innovatief waterbergend dak voorzien van sensors voor een hoosbuiproof Rotterdam. Wil je graag meer te weten komen over dit project? Schrijf je dan in voor de Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen op 1 juni. Of neem een kijkje tijdens het weekend.

juni 02 2018

Details

Datum 2 juni 2018
Tijd 10:00 - 17:00
Terugkerend
(zie alle data)
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

DakAkker

Schiekade 189 (701)
Rotterdam, Zuid-Holland 3013BR Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 4656496

Visit Venue Website

Organisator

Stichting Dakakker
Phone: 010 465 64 96
Email:
Website Visit Organizer Website