Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Open dag Vogelklas

Op zondag 3 juni 2018 vindt de jaarlijkse open dag van stichting Vogelklas Karel Schot plaats. Het opvangcentrum voor wilde vogels opent dan voor één keer haar deuren voor het publiek. Het thema dit jaar is ‘kijk je ogen uit’ en er valt genoeg te zien en te beleven. De open dag duurt van 12.00 tot 16.00 uur en vindt plaats op Afrikaanderplein 36 in Rotterdam.

Tijdens de open dag zullen er meerdere interessante sprekers hun verhaal doen, zijn er een aantal interessante workshops en zijn er rondleidingen over het terrein van de Vogelklas. Het is ook mogelijk om zelf het terrein en de vogels te ontdekken. Imkerij ‘voor de bijen’ en de roofvogelwerkgroep komen langs om wat te vertellen over hun werkzaamheden en er is een workshop over olievogels. Kunstenares Hellen Sonneveld zal bovendien langskomen om haar expositie uit te stallen. Een van de schilderijen van deze kunstenares zal op de open dag geveild worden. Voor de jongste vogelliefhebbers is er een knutselhoek waar de kinderen hun gang kunnen gaan.

Vogelklas Karel Schot
Vogelklas Karel Schot is een opvangcentrum voor hulpbehoevende wilde vogels en andere dieren. Zieke, gewonde of op een andere manier in de problemen geraakte vogels kunnen bij de Vogelklas terecht. Ze worden verzorgd tot ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en dan weer vrijgelaten. Alle in het wild levende vogelsoorten, vleermuizen, egels, marters en andere kleine zoogdieren kunnen bij de Vogelklas terecht. Voor andere soorten weten de medewerkers van de Vogelklas de weg naar het juiste opvangcentrum.

Gratis en aanmelden niet nodig …
De open dag van de Vogelklas is volledig gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van de Vogelklas www.facebook.com/vogelklas of op de website: www.vogelklas.nl

juni 03 2018

Details

Datum 3 juni 2018
Tijd 12:00 - 17:00
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Vogelklas Karel Schot

Afrikaanderplein 36
Rotterdam, Zuid-Holland 3072 TS Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 485 78 47

Visit Venue Website

Organisator

Vogelklas Karel Schot
Phone: 010 485 78 47
Email:
Website Visit Organizer Website