Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Ontdek het Schiebroekse park met ’n Bries tijdens de Parkenmaand

’n Bries, een avontuurlijk gezelschap voor theater en natuurbeleving, speelt in september de voorstelling “Das in het Schiebroekse Park” voor kinderen van 7 t/m 10 jaar en hun ouders. Stewardess Els Lepelaar, buitenaards wezen Sproetnik en een mysterieuze das brengen hen van 14.00 tot 17.00 uur in grote verwondering over de stadse natuur.

“Dit is een spaghettiboom”, wijst ‘natuurreisleidster’ Els, terwijl ze moeizaam met haar hakken over de bosgrond loopt. In haar stewardessenoutfit hoort ze eerder thuis op het nabijgelegen vliegveld, maar vandaag is het haar eerste werkdag in het Schiebroekse Park. Ze geeft een schoolklas een rondleiding door de natuur. “Is dat echte spaghetti?”, vraagt Özman (9) verwonderd. “Ja”, zegt Els. “Die kun je straks plukken en lekker opeten.” Ze loopt door alsof er niets aan de hand is. De kinderen blijven verbaasd naar de boom kijken. Plotseling rolt er een twee meter hoge zilveren bol naar de kinderen toe. Els rent weg en gaat hulp halen. De kinderen gaan samen met Sproetnik, die uit de bol tevoorschijn komt, een andere wereld verkennen.

De familiedag van Stichting ’n Bries vindt plaats op 15 september van 14.00 tot 17.00 in het Schiebroekse Park in Rotterdam. Om 14.00 uur ontvangt stewardess Els bezoekers bij de ingang van het Park aan de Veldkersweg. De toegang is €5,- en €2,50 met Rotterdampas.

’n Bries
Het gezelschap ’n Bries is vooral bekend van hun producties op het Eiland van Brienenoord voor kinderen uit de wijken van Rotterdam-Zuid, waar sinds 2012 zo’n 1400 kinderen per jaar de voorstelling bezoeken. Vorig jaar was het voor het eerst dat Stichting ’n Bries voorstellingen speelde in Rotterdam-Noord, ook dit jaar hadden verschillende scholen weer interesse.

De voorstelling Das wordt gespeeld door acteurs en theatermakers Joke Olthaar en Bart van Lieshout. Hun missie is om kinderen zich te laten verwonderen over de natuur en met hun jarenlange ervaring lukt dat elke keer weer. Zo vertelt bezoeker Jort (10): “Ik woon in de nieuwbouw en speel wel vaak buiten, maar dit is veel leuker. De natuur is lekker spannend.” Iris (8) heeft tijdens het klimmen en struinen een helder moment: “Er bestaat helemaal geen spaghettiboom! Ze hebben de spaghetti er gewoon in gehangen.”

september 15 2018

Details

Datum 15 september 2018
Tijd 14:00 - 17:00
Kosten €5
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Veldkersweg ingang van het Schiebroeksepark

Veldkersweg
Rotterdam, Zuid-Holland

+ Google Maps

Organisator

’n Bries
Phone: 06 - 14 04 41 42
Email:
Website Visit Organizer Website