Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

OERRR heksenheisa op Tiengemeten

Zondag 18 maart organiseert Natuurmonumenten op het natuureiland Tiengemeten de OERRR Natuurdag Heksenheisa. Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar maken deze dag op speelse manier kennis met verschillende aspecten van de lente. Zo gaan zij, onder begeleiding van een boswachter, zoeken naar eetbare planten in de natuur en maken ze van wilgentakken een eigen bezem.

Programma
Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende vertrektijden met de pont: 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur. In Speelnatuur ontvangt opperheks Tiengemet de kinderen en vertelt ze wat er allemaal te doen is. Het maken van een amulet met een eigen heksennaam, die zorgt voor bescherming. Een toverstok mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hiervoor gaan de kinderen op zoek naar bruikbare natuurlijke materialen om er een eigen persoonlijke toverstok van te maken. Ook leren ze vliegen op een bezem van wilgentakken, eten ze heksensoep en bakken ze van een broodje boven een echt vuur. Na afloop kennen de kleine tovenaars en heksen alle geheime kneepjes van het tovenaarsvak en ontvangen ze hun diploma van de opperheks. Alle onderdelen zijn tot 16.00 uur in eigen tempo af te leggen.

Aanmelden
Kleine tovenaars en heksen in de dop kunnen zich aanmelden voor dit evenement via de website van Natuurmonumenten: www.nm.nl/tiengemeten onder activiteiten.

maart 18 2018

Details

Datum 18 maart
Tijd 12:00 - 13:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Haven van Tiengemeten

Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website Visit Organizer Website