Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Nieuwsjaarsbijeenkomst en lezing over agapanthus en alliums

Groei&Bloei afdeling Rotterdam organiseert op zaterdag 13 januari, 14.00 uur, een lezing gevolgd door de nieuwjaarsbijeenkomst. Piet Zonneveld (alias Piet Panthus) geeft een lezing over de agapanthus, tegenwoordig weer een trendy plant. Piet kweekt ook alliums met bollen en stekken van groot formaat en van een bijzonder goede kwaliteit. De lezing gaat deels dan ook over alliums.

Piet Panthus is kweker en kenner van de agapanthus, waarvan twee types bestaan: bladhoudend en bladverliezend. Piets kwekerij is gespecialiseerd in het op zo natuurlijk mogelijk wijze telen van de bladverliezende soorten; deze vangen ’s winters de eerste graden vorst gemakkelijk op. De agapanthus is in een veel beter daglicht komen staan mede dankzij de juiste informatie over de verzorging in de winter.

Piet Panthus
Piet Zonneveld – oftewel Piet Panthus – kweekt al meer dan 25 jaar agapanthussen, inmiddels enorm veel verschillende soorten. De meeste stekken gaan naar exporteurs die ze o.a. in cappers (zakjes) verkopen over de hele wereld. Een andere markt is die voor potplanten en snijbloemen. Piet is marktleider op de Nederlandse agapanthusmarkt.

Toosten op het nieuwe jaar
Aansluitend aan de lezing vindt de jaarlijkse nieuwsjaarsbijeenkomst plaats. Groei&Bloei biedt u een hapje en drankje aan om te klinken op het nieuwe jaar. Er is voor iedereen een nieuwjaarscadeautje.

Tijd en locatie
De lezing begint om 14.00 uur, na afloop gevolgd door de nieuwjaarsbijeenkomst. Beide vinden plaats in het Libanon Lyceum, ingang Gymnastiekschool, 1e Jerichostraat 2/hoek Mecklenburglaan, Rotterdam-Kralingen. De zaal opent om 13.30 uur. De lezing is gratis voor leden van Groei&Bloei, niet-leden betalen € 5,-.

Meer informatie: www.rotterdam.groei.nl

Groei en Bloei, afdeling Rotterdam en omstreken, organiseert excursies, lezingen en bloemschikworkshops voor tuinliefhebbers uit de wijde omgeving van Rotterdam.

januari 13 2018

Details

Datum 13 januari 2018
Tijd 13:30 - 16:30
Kosten € 5
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Libanon lyceum

Jerichostraat 2/hoek Mecklenburglaan
Rotterdam, Zuid - Holland 3006 AH Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 452 2500

Visit Venue Website

Organisator

Groei & Bloei
Phone: 010 4224565
Email:
Website Visit Organizer Website