Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

NIEUW KINDERFEESTJE OP TIENGEMETEN: INSECTENHOTEL MAKEN  

De verjaardagsfeestjes die geboekt kunnen worden op Tiengemeten zijn al jaren een groot succes. Tot op heden kon er gekozen worden uit drie activiteiten: vogelhuisje timmeren, schilderijtje maken en vogelvoer maken. Er is nu een nieuwe mogelijkheid bij gekomen! Je kunt nu ook een heus insectenhotel maken! Zo maak je het de zo belangrijke insecten in je tuin of op je balkon ook goed naar de zin! Kijk op de website van Natuurmonumenten voor meer informatie over dagen, tijden en prijzen!

Insectenhotel
Insecten zijn ontzettend belangrijk voor het biologische evenwicht. Alleen al als voedsel voor vogels zijn ze onmisbaar. Ook zouden veel planten niet bestaan als de vele duizenden soorten insecten als vlinders, bijen, vliegen en kevers deze niet zouden bestuiven. Door het steeds meer ‘opruimen’ van het landschap en tuinen, verdwijnen veel plekjes waar insecten zouden kunnen leven. Jij kunt de insecten helpen nestgelegenheden te maken, bijvoorbeeld door zo’n leuk zelfgemaakt insectenhotel in je tuin of op je balkon te plaatsen. De insecten zullen het hotel al snel weten te vinden!

Verjaardagsfeestje
Tijdens een verjaardagsfeestje op Tiengemeten word je bij aankomst eerst getrakteerd op limonade met iets lekkers. Dan ga je op pad met de vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten naar de Vliedberg. Daar zie je heel goed hoe groot en mooi Tiengemeten is en hoeveel vogels er verblijven! Eenmaal terug geniet je van een broodje knakworst en ga je daarna aan de slag met de activiteit waarvoor je geboekt hebt. Alle info staat op www.nm.nl/tiengemeten.

mei 11 2018

Venue

Tiengemeten

Nieuwendijk 1
Zuid - Beijerland, 3284 KR

+ Google Maps

Phone:

0900 - 324 25 26

Visit Venue Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website Visit Organizer Website