Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Natuurexcursie naar de Kampina

Op zaterdag 18 mei gaat de  Insectenwerkgroep van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde op excursie naar de Kampina. Je kunt met ze mee! Verzamelen 9.00 uur op de parkeerplaats bij NME Centrum de ‘Groene Draak’ in het Reijerpark, adres Kastanjelaan 27 te Ridderkerk.
Aanmelden is noodzakelijk  via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda

Een sprookjeswereld

Vroeg in de ochtend, als het witte veenpluis en de nevel de heide streelt, is de Kampina een sprookjeswereld. Onderweg kom je misschien paarden of runderen tegen. Of de grote zilverreiger die in een spiegelglad ven naar visjes loert. Vergeet niet het zuiden van de Kampina. Daar vind je het beekdal van de Beerze en het cultuurhistorische landschap van Balsvoort.

Insectenwerkgroep

Begin 2011 werd de werkgroep Vlinders en Libellen opgericht na dat een aantal leden al enkele jaren ervaring met telroutes hadden opgedaan. De werkgroep is opgericht om meer aandacht te besteden aan insecten in het algemeen en libellen, dag- en nachtvlinders in het bijzonder. In het jaar van oprichting is het aantal monitoringroutes uitgebreid. Op deze telroutes worden de dagvlinders geteld volgens de richtlijnen van De Vlinderstichting. De routes liggen verspreid door Ridderkerk. Ook voor libellen wordt een dergelijke monitoring uitgevoerd. Alleen deze is beperkt tot één route langs het Waaltje in Rijsoord.

Om deel te nemen behoeft u geen lid van de vereniging te zijn. Wel is het nodig u aan te melden.

mei 18 2019

Details

Datum 18 mei 2019
Tijd 09:00 - 15:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

NME Centrum De Groene Draak

Kastanjelaan 27
Ridderkerk, Zuid-Holland 2908 LH Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurvereniging IJsselmonde
Email:
Website Visit Organizer Website