Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Nacht van de vleermuis in Rotterdam

Tijdens de Nacht van de Vleermuis organiseert de Vogel – Vleermuis – en Vlindergroep Noordrond een excursie door de parken van Schiebroek op zoek naar de diverse soorten vleermuizen. In Schiebroek komen diverse soorten vleermuizen voor.

De Gewone Dwergvleermuis en de Laatvlieger maken gebruik van menselijke bebouwing. De Watervleermuis, Rosse Vleermuis en Ruige Dwergvleermuis maken gebruik van bomen met gaten, holtes en spleten, vleermuiskasten en diverse andere plaatsen. De Gewone Grootoorvleermuis is slechts sporadisch in Schiebroek aanwezig. Deze gespecialiseerde, bijzondere vleermuis is favoriet bij de excursieleider die er zeker over zal vertellen tijdens de excursie!

Op het programma staat na een korte informatieronde over vleermuizen en de apparatuur die wordt gebruikt, een wandeling door de parken van Schiebroek van maximaal 6 km. Met behulp van de bat-detector worden de vleermuizen opgespoord: gewone Dwergvleermuis, de Laatvlieger en de Watervleermuis zijn veel voorkomend. Aanmelding is niet nodig. Informatie vooraf kunt u krijgen via: Petertje.vleermuis@gmail.com  Algemene informatie over vleermuizen kunt u vinden via www.vleermuis.net

Bij slechte weersomstandigheden zoals langdurige regenval gaat de excursie niet door.
Een vrijwilliger bijdrage is welkom!

augustus 24 2018

Details

Datum 24 augustus 2018
Tijd 21:00 - 23:00
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , ,

Venue

Randstadrailstation Meijersplein

Meijersplein
Rotterdam, Zuid-Holland 3053 AD Nederland

+ Google Maps

Organisator

Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand
Phone: 010 - 4188467
Email:
Website Visit Organizer Website