Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Maaltijd aan de Maas

Een bijeenkomst voor (Rotterdamse) circulaire doeners, – denkers, – pioneers, – initiatiefnemers en – ondernemers.

De Maaltijd aan de Maas maaltijd voedselverspilling in BlueCity (voormalig Tropicana in Rotterdam) op dinsdagmiddag 25 juni 2019. De wereldwijde uitdagingen rondom het beschikbaar blijven van voedsel voor iedereen en het aanpakken van de negatieve impact van onze voedselkeuzes kan alleen in gezamenlijkheid worden oplost. Kom meedoen met de workshops, netwerken bij de circulaire borrel & meepraten tijdens een heerlijk hapje eten aan de Maas. Je gaat naar huis vol concrete inspiratie, handige contacten en lokale voorbeelden over de voedseltransitie.

HIER <<< aanmelden (€ 16,00 maaltijd + workshop, € 8,50 alleen maaltijd, € 1,00 markt + borrel).

PROGRAMMA

P R E S E N T A T I E S  
J O N G E R E N   A D V I E S   B U R E A U
(15:30 – 16:30 uur)

Iedere schakel van de voedselproductieketen laat reststromen achter, maar hoe kun je dit tot het minimum beperken of zelfs tot nul reduceren? Leerlingen van de Haven Havo in Rotterdam hebben twee maanden onderzoek gedaan naar de bewustwording van voedselverspilling onder jongeren. Onder begeleiding van IVN Natuureducatie hebben zij adviesbureaus opgericht om met dit vraagstuk aan de slag te gaan. Kom kijken naar deze presentaties en laat jongeren zien hoe hun inzet voor de toekomst wordt gewaardeerd.

B O R R E L
(18:00 – 19:00 uur)

Tijdens deze borrel ontmoet je onderwijzers, ondernemers en vrijwilligers. Tijdens deze netwerkborrel wordt samenwerking voor de toekomst beklonken en contact gelegd dat voor verandering gaat zorgen. Op welke manier kan de Maaltijd van Morgen zeker worden gesteld?

M A A L T I J D A A N D E M A A S
(19:00 – 21:00 uur)

Eten verbindt! Daarom gaan scholieren van het Lentiz Life college op 25 juni een maaltijd bereiden van gered voedsel. Aan een lange tafel aan de Maas wordt er gegeten en wordt er met z’n allen het gesprek aangaan over het voedselsysteem van de toekomst. Doordat inspirerende sprekers zullen aanschuiven wordt er niet alleen voor lekker eten gezorgd, maar ook voor voer voor de hersenen.

juni 25 2019

Details

Datum 25 juni
Tijd 15:30 - 21:00
Kosten €16
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bluecity 010

Maasboulevard 100
Rotterdam, Zuid - Holland 3011 TX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 307 2247

Visit Venue Website

Organisator

Bluecity 010
Phone: 010 307 22 47
Email:
Website Visit Organizer Website