Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Jong viooltalent op Belevenisboerderij Schieveen

Wie weet staan ze later op de grote Nederlandse concertpodia en dan heb jij ze al gezien in de opkamer van de Belevenisboerderij: Marcel Sutedja, Adinda van Delft en Silke Kolfschoten!

Op de boerderij
Ontdek je het boerenleven bij Belevenisboerderij Schieveen. Knuffel met boerderijdieren en voer de geiten en kippen. Terwijl kinderen ravotten in Speelnatuur van OERRR, kunnen grootouders en ouders rustig een kopje koffie of thee op het terras drinken.

Op weg naar het concertpodium
In de boerderij barst het van het jong viooltalent. Marcel Sutedja (11 jaar) en Adinda van Delft (10 jaar) zijn de jongste deelnemers aan het Kamermuziekfestival. Wie weet staan ze later op de grote Nederlandse concertpodia. En dan heb jij ze al gezien in de opkamer van de Belevenisboerderij. Ze spelen vioolduo’s van Leclair en Igudesman, en solowerken van Teleman en Bach. Silke Kolfschoten (13) speelt samen met haar vioolkwartet Mozart en werk van Tsintsadze.

Marcel Sutedja studeert aan het Conservatorium in Den Haag en doet vaak mee aan masterclasses en vioolconcoursen. Hij speelt op een bijna 300 jaar oude Italiaanse viool uit de collectie van het NMF. Silke Kolfschoten volgt de Academie Muzikaal Talent in Utrecht, een vooropleiding voor getalenteerde jonge musici. Ze speelt op een Franse viool van rond 1830 met een volgens haar betoverende klank. Ook haar strijkstok heeft ze in bruikleen van het NMF.

Programma
15.00 – 16.00 uur: Concert door jong viooltalent

Marcel Sutedja en Adinda van Delft
J. M. Leclair – Sonate in A groot voor 2 violen
N. Paganini – Caprice nummer 16 opus 1 (Marcel Sutedja)
B. Bartok – Selectie uit uit 44 duo’s voor 2 violen

Silke Kolfschoten en vioolkwartet
W.A. Mozart – Strijkkwartet in G groot, KV 156 (drie delen)
S. Tsintsadze – Uit Miniaturen: de delen 1, 5, 8, 9

Praktische informatie
Koffie/thee en kleine gerechten verkrijgbaar bij de belevenisboerderij.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Op 5, 6 en 7 april 2019 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de tweede editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je door heel Nederland op 21 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Muziek, cultureel erfgoed en natuur komen samen in dit festival. In één weekend zijn er maar liefst 75 concerten!
Bekijk hier alle locaties en data >

april 06 2019

Details

Datum 6 april
Tijd 15:00 - 16:00
Kosten €15
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Belevenisboerderij Schievven

Oude Bovendijk 220
Rotterdam, Zuid-Holland 3046 NL Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website Visit Organizer Website