Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Introductiecursus natuurlijk imkeren in de stad

Jaja! Immeke gaat weer cursus geven!

De cursus ‘Natuurlijk imkeren in de stad’ bestaat uit vier cursusbijeenkomsten en een praktijkmiddag. Na de vier bijeenkomsten ga je op een mooie middag in de bijenkasten kijken om het echte werk van de bijen te bewonderen en wordt de cursus afgesloten met een rondleiding door Trompenburg en een gezamenlijke lunch. Informatie en aanmelden via: bericht@immeke.nl.

Inhoud van de cursus
Tijdens de cursus ga je de bijen volgen in hun natuurlijke ontwikkeling vanuit de lente naar de winter toe. Dat doen je in vier theorielessen en één praktijkmiddag door zelf naar de bijen te kijken. Belangrijk daarin is dat je verder kijkt dan de plek van de kast zelf en de gehele leefomgeving meenemen met de vraag of er genoeg voedsel te vinden is voor de bij. De imkers nemen je dan ook mee voor een wandeling door het prachtige Trompenburg. In deze cursus gaat bijzondere aandacht uit naar het natuurlijke zwermgedrag van bijen; met vragen als: kunnen we de bijen laten zwermen? En zo niet, wat dan?

Over Immeke
Immeke bestaat uit de imkers Angélique de Meijer en Rinske Kreukniet. Zij imkeren op biodynamische wijze op een volkstuin in Rotterdam en in Trompenburg Tuinen & Arboretum te Rotterdam. Sinds 2012, het Jaar van de bij, vormen zij samen Immeke. Immeke houdt honingzoete praatjes en ontwikkelt educatieve projecten voor jong en oud met inspiratie vanuit het wezen van de bij. Zij verbinden de kennis van het Biodynamisch imkeren met het imkeren in de stad.

Praktische informatie
Theorielessen: Maandagen 25 maart, 1, 8 en 15 April
Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Praktijkmiddag: Zaterdag 25 mei
Tijd: 12.00 – 16.00 uur inclusief lunch en rondleiding

De cursus heeft plaats voor minimaal 10 cursisten.

Locatie:
In het theehuis van Trompenburg Tuinen & Arboretum, Rotterdam

Kosten:
€ 125,- euro, dit is inclusief een biologische lunch en rondleiding door Trompenburg Tuinen & Arboretum

Inschrijven:
Stuur een berichtje met uw gegevens naar bericht@immeke.nl. De betalingsgegevens volgen na inschrijven. U bent na bevestiging van betaling officieel ingeschreven voor de cursus.

maart 25 2019

Details

Datum 25 maart
Tijd 19:30 - 21:30
Kosten €125
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisator

Immeke Imker
Email:
Website Visit Organizer Website