Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

In de Nationale Vogelweek naar Tiengemeten

Tijdens de wandelexcursie georganiseerd door de Vogelbescherming Nederland zullen de gidsen de verscheidenheid aan vogelsoorten van het eiland Tiengemeten laten zien. De graspieper, veldleeuwerik, rietzanger en de rietgors zullen zich ongetwijfeld van hun beste kant laten zien en horen. Tevens zal er aandacht geschonken worden aan de ontstaansgeschiedenis van het eiland met daarbij ook de verandering van agrarisch eiland naar natuureiland.

Wandeltips:
Denk aan stevige wandelschoenen! Een verrekijker verhoogt het kijkplezier, de excursieleiders hebben ook een telescoop. De pont naar het eiland vertrekt exact om 10.00 uur. Denk aan een lunchpakket tijdens de wandeling. Er zijn onderweg geen sanitaire voorzieningen; wel bij het infopunt op de vaste wal. Onderweg is er geen horeca (wel bij het eindpunt). Honden zijn niet toegestaan.

Pont
De enige kosten zijn het kaartje voor de pont naar Tiengemeten. Voor het aan boord gaan van de pont moet een pontkaartje gekocht worden bij het Infocentrum of online via www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/tickets-en-tijden. Leden van Natuurmonumenten krijgen op vertoon van hun ledenpas reductie.

Foto: Vroege Vogels met de Zeearend, lees meer over de nestelende Zeearend op het eiland: https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/zeearenden-op-tiengemeten-nestelen-voor-eerste-keer 

mei 18 2018

Details

Datum 18 mei 2018
Tijd 10:00 - 12:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Tiengemeten

Nieuwendijk 1
Zuid - Beijerland, 3284 KR

+ Google Maps

Phone:

0900 - 324 25 26

Visit Venue Website

Organisator

Vogelbescherming Nederland
Phone: 030 693 7799
Website Visit Organizer Website