Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Homboldt lezing en speurtocht in tuin Schoonoord voor jonge ontdekkers

Een familie-activiteit mét een bezoek aan Historische Tuin Schoonoord en een lezing van botanisch filosoof Norbert Peeters over een kosmische kijk op de natuur in ons kikkerland. Meer informatie klik hier.

Op zaterdag 14 september 2019 is het exact 250 jaar geleden dat de vermaarde, doch enigszins vergeten Pruisische ontdekkingsreiziger en wetenschapper Alexander von Humboldt geboren werd. Een mooie dag om hem, zijn ontdekkingen én zijn grenzeloze nieuwsgierigheid te vieren. Daarom organiseert een aantal enthousiaste en zelfbenoemde ‘Humboldtfans’ samen met Het Natuurhistorisch een feestje.

Tussen 12:00 en 13:30 kunnen jonge ontdekkers (5-12 jaar) met hun ouders in het museum starten met een  ‘Humboldt Ontdekkingsreis voor families Treed in de voetsporen van Alexander en ontdek, bekijk en meet de natuur, buiten aan de overkant van het museum in de prachtige Historische Tuin Schoonoord.

Lezing
Om 15:00 start een lezing ter ere van Von Humboldt door botanisch filosoof Norbert Peeters: Alexander von Humboldt & Frederik van Eeden Sr: ‘Een kosmische kijk op de natuur in ons kikkerland’. Inloop in de Hoboken Salon van het museum vanaf 14:45 uur.

Speurtocht is gratis af te halen bij de balie van het museum. De toegang tot de lezing is gratis, met een geldig toegangsbewijs van het museum, en geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar.

september 14 2019

Details

Datum 14 september 2019
Tijd 12:00 - 13:30
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website Visit Organizer Website