Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Het laatste eiland … natuur, muziek, kunst op eiland Tiengemeten

Op 5 september gingen de Haringvlietsluizen op een kier en komt er weer een verbinding tussen de zee en rivier. Een nieuw begin voor het Haringvliet en de perfecte aanleiding om het gebied opnieuw te verkennen en onder de aandacht te brengen.

Op nog geen 45 minuten rijden vanuit het centrum van Rotterdam ligt het kleinste bewoonde eiland van Nederland: Tiengemeten. Een beschermd natuurgebied met ongekende planten- en dierenrijkdommen en een handjevol markante bewoners. In deze voortuin van Rotterdam vindt op zaterdag 15 september 2018 de eerste editie plaats van Het Laatste Eiland: een eendaagse ontdekkingstocht voor pioniers die zich willen onderdompelen in de natuur, laten verrassen door bijzondere programmaonderdelen, de nieuwste muziekacts en niet bang zijn voor het onbekende.

De programmering en het blokkenschema staan nu online. Kijk op www.hetlaatsteeiland.nl.

Excursies
Tijdens Het Laatste Eiland worden verschillende excursies georganiseerd door het gebied om op een laagdrempelige manier kennis te maken met natuur. Denk aan een poëtische bootreis door het gebied met de Sterke Verhalen & Slechte Hitjes Rondvaartboot en een Bob Ross schilder workshop met Flo Ross. Probeer een keer Shinrin-yoku (bosbaden voor beginners) of waan je een dag een boer of boerin en leer handmatig dorsen op het ritme van de trommels van Convoi Exceptional.

Muziek & eten
Ontdek de nieuwste muzikale acts met optredens van Donny Benet, Het Gezelschap, Anne Soldaat en meer. Voor wie trek en dorst heeft gekregen zijn er de botanische handgemaakte cocktails van Bloesembar, serveert foodtruck Ratjetoe de lekkerste plantaardige, biologische en streekgebonden gerechten en is Man met Bril Koffie, de beste koffie van Rotterdam, afgereisd naar Het Laatste Eiland. Op dit eendaagse festival vindt men alle ingrediënten voor een onvergetelijke, niet te missen dag. En voor de lucky few is er zelfs de mogelijkheid om te blijven slapen op de camping.

Kaartverkoop
Een dagticket voor Het Laatste Eiland kost € 36,50 per persoon, inclusief pont en € 1,50 service- en transactiekosten. Een campingticket kost € 30,- per persoon, inclusief ontbijt. De excursie prijzen beginnen al vanaf € 3,-.

Milieubewust met de bus naar Het Laatste Eiland
Zonder zorgen en milieubewust naar Het Laatste Eiland! De Festivalbussen rijden fossielvrij en pendelen heen en weer tussen de Rotterdam CS en de pont in Zuid-Beijerland. Daar sluiten we perfect aan op de pont naar Tiengemeten en kan het feest beginnen. Ga voor de dienstregeling naar festivalbussen.nl.

Droomfonds
Het Laatste Eiland is ontstaan vanuit het Droomfondsproject Haringvliet en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de Landschapstafel Haringvliet van de provincie Zuid-Holland. In het Droomfondsproject Haringvliet werken zes natuurorganisaties – ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en Wereld Natuur Fonds – aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor het Haringvliet in aanloop naar het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen. Meer informatie: www.haringvliet.nu

september 15 2018

Venue

Tiengemeten

Nieuwendijk 1
Zuid - Beijerland, 3284 KR

+ Google Maps

Phone:

0900 - 324 25 26

Visit Venue Website

Organisator

Stichting Het Laatste Eiland
Email:
Website Visit Organizer Website