Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Gezamenlijke grote schoonmaak Carnisse Grienden

Vereniging De Carnisse Grienden (i.s.m. de Lionsclub Rhoon Oude Maas en de serviceclub Tafelronde 154 Rhoon) organiseert op zaterdag 9 maart de 42ste (!) de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de grienden op de noordoever van de Oude Maas. Doe mee! 

Carnisse Grienden 

Dit zoetwatergetijdengebied vormt een van de kwetsbaarste en meest waardevolle natuurgebieden in de regio. Bovendien wordt het gebied nationaal en internationaal beschouwd als uniek en valt het daarom als Natura 2000-gebied onder de beschermende paraplu van Europa. De gebieden worden op de grote schoonmaakdag van zaterdag 9 maart, tijdig voor de aanvang van het broedseizoen, geschoond van aangespoeld afval vanuit de Oude Maas en van rommel die helaas door bezoekers in het gebied is achtergelaten. De drie verenigingen hopen dat door hun gezamenlijke aanpak en door de keuzemogelijkheid van het werkgebied meer vrijwilligers gaan meedoen en hierdoor de impact van de schoonmaak nog groter wordt.

42ste keer (!)

Vereniging De Carnisse Grienden gaat al voor het 42ste jaar het gebied schonen waaraan zij haar naam dankt; de Carnisse grienden. Hier wordt om 10.00 uur verzameld op het terrein van Kraaijeveld aan de Koedoodsehaven te Barendrecht, ter hoogte van het gemaal Breeman. Gestart wordt er om 10.30 uur. Om 13.00 uur staat de erwtensoep voor alle werkers klaar op het verzamelterrein. Voor de kinderen is er afsluitend een mogelijkheid om samen stokbroodjes te bakken. De activiteit is vrij toegankelijk; deelnemers hoeven zich niet vooraf aan te melden.

Stevig schoeisel, liefst laarzen

Zwerfafval ruimen in natuurgebieden is actueler dan ooit en ook een leuke en leerzame activiteit voor kinderen Zij moeten dan wel door volwassenen worden begeleid. Gezien de aard van het gebied is alleen ‘Klein Profijt’ ongeschikt voor kleine kinderen, maar basisschooljeugd is hier van harte welkom.

Een must voor iedereen is kleding die vuil en nat mag worden en stevig schoeisel, liefst laarzen.

De beheerders van de gebieden, Staatsbosbeheer en Stichting Zuid-Hollands Landschap stellen werkmateriaal beschikbaar en zorgen voor de afvoer van al het ingezamelde zwerfafval. De drie verenigingen wijzen er op dat de deelname aan de schoonmaak zoals altijd op eigen risico plaatsvindt.

 

maart 09 2019

Details

Datum 9 maart
Tijd 10:00 - 14:00
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , ,

Venue

Kraaijeveld terrein

Koedood 17 a
Barendrecht, Zuid-Holland 2993 AL Nederland

+ Google Maps

Phone:

0180 613522

Visit Venue Website

Organisator

Vereniging Carnisse Grienden
Phone: 010 501 65 32
Email:
Website Visit Organizer Website