Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De week van ons water

Van 1 tot en met 8 mei is het de Week van Ons Water. Door het hele land organiseren waterschappen en andere organisaties activiteiten, rondom het thema schoon water. Lees hier wat er te beleven is in Rotterdam.

Genoeg te doen in de meivakantie! Verveel je je in de meivakantie? Niet nodig! Kom en doe mee aan één van de Rotterdamse excursies…of aan allemaal! Wandel op maandag 2 mei mee naar het waterplein Benthemplein en de DakAkker en op dinsdag 3 mei langs de Westersingel naar de ondergrondse waterberging onder de Museumparkgarage. Of ga op de sportieve toer en kom op maandag 2 mei of vrijdag 6 mei kanoën op de Blauwe Verbinding.

Waterplein Benthemplein | 2 mei | 11.00 uur tot 12.30 uur Op maandag 2 mei bezoeken we van 11.00 uur tot 12.30 uur het Benthemplein in Rotterdam Noord en gaan we via de houten Luchtsingel door naar de DakAkker. We leggen uit waarom het Benthemplein juist hier gebouwd is én hoe het werkt. Daarna gaan we naar de DakAkker; het eerste grote oogstbare dak in Nederland. Hier wordt regenwater vastgehouden en ingezet bij het verbouwen van groenten, fruit en kruiden.

Ondergrondse waterberging Museumparkgarage | 3 mei | 13.00 uur tot 14.30 uur Op dinsdag 3 mei vertrekken we om 13.00 uur vanaf de Westersingel naar de Museumparkgarage, waar een waterberging onder zit. Bij hevige regen kunnen we hier tijdelijk 10 miljoen liter water opslaan. De enorme bak stroomt binnen een half uur vol!

Kanotocht Blauwe Verbinding | 2 en 6 mei | 13.45 uur tot 15.30 uur Kom kanoën op de Blauwe Verbinding, en leer meer over het waterbeheer in Rotterdam-Zuid. De Blauwe Verbinding is een prachtig bevaarbare route die – naast recreatie – ook zorgt voor schoon water in het gebied en het Zuiderpark, functioneert als waterberging én een ecologische verbinding legt tussen verschillende groengebieden. Verzamelpunt: Zuiderpark Avonturen Point aan de Oldegaarde 345.

Handig om te weten: Voor elke excursie is plaats voor 15 tot 20 personen. Wees er dus snel bij want vol=vol! Aanmelden kan tot en met 28 april via waterloket@rotterdam.nl . Geef aan met hoeveel mensen je komt. In de bevestigingsmail staat alle informatie (zoals verzamelplekken) die je verder nodig hebt.

mei 02 2016

Venue

Waterplein Benthemplein

Keilestraat 9F
Rotterdam, Zuid - Holland 3029 Nederland

+ Google Maps

Organisator

Gemeente Rotterdam
Phone: 14010
Email:
Website Visit Organizer Website