Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De Kop, de start en het Dakpark

Op zaterdag 1 september om 13.00 uur is de aftrap van de Parkenmaand op het Dakpark (ter hoogte van Hudsonstraat 111). Aansluitend, vanaf 14.00 wordt er gepraat en nagedacht aan drie bewonerstafels over de toekomst van het Dakpark.

Want dankzij bewoners is het Dakpark er gekomen in Bospolder Tussendijken en daar is men heel trots op! Maar het park is nog lang niet af! Iedereen weet: een goed verhaal heeft een kop, een staart en een goed middenstuk. Dat zijn nu precies de dingen die nog beter kunnen bij het Dakpark. Op de ‘kop’ bij het Marconiplein en de ‘staart’ bij het Hudsonplein gaan woningen gebouwd worden. En de invulling van het middendeel van het park (de kas) hadden veel bewoners zich heel anders voorgesteld.

Daarom wil men met zoveel mogelijk bewoners ideeën verzamelen. Wat zijn de kansen? Voor wie moet er gebouwd worden? Hoe komen er goede verbindingen? En hoe blijft het zoveel mogelijk groen?

Kinderen kunnen aan de slag met hun droompark in de Kleurbende tentjes met hun droompark! 

Aanmelden niet nodig maar fijn! Mail naar manon@dakparkrotterdam.nl

Georganiseer door:
De bewonerstafels worden georganiseerd door Stichting Dakpark in samenwerking met de Delfshaven Coöperatie en de Groeneconnectie. Stichting Dakpark beheert en programmeert het Dakpark voor en door bewoners.

Dakpark
Het Dakpark is er gekomen mede door vergaande bewonersbetrokkenheid en – zeggenschap. Zij wil op dezelfde wijze de uiteinden van het Dakpark ontwikkelen: door een visie vanuit bewoners te presenteren aan de stad, als onderlegger voor verdere ontwikkeling. Daarnaast is het pleitbezorger voor natuurinclusief bouwen en meer biodiversiteit in de stad. Door het Dakpark aan te sluiten op de Groene Connectie, ontstaat er een 8 kilometer lang groen lint in Delfshaven. Goed voor gezondheid, wijkeconomie en klimaatadaptatie. Hierbij wordt zij ondersteunt door Duurzaamdoor.

 

september 01 2018

Details

Datum 1 september 2018
Tijd 14:00 - 16:00
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , ,