Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De dijken op de polders in! Wandelen door Midden-Delfland.

Op zondag 14 april organiseert ‘Hans Hartmann wandelingen’, in samenwerking met Natuurcentrum De Boshoek en Vereniging van wandelaars Te Voet, drie wandelingen en een excursie.

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 14 april tussen 10.30 en 15.00 uur starten vanaf KNNV Natuurcentrum ‘De Boshoek’, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Drie wandeltochten zijn uitgezet van respectievelijk 4,5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 kilometer. De routes voeren (afhankelijk van de lengte) o.m. langs Beatrixpark, Poldervaart, Oud Kethel, Windas, Schie, Abtswoudse Bos en Mandjeskade etc. Het is ook mogelijk onder leiding van een gids deel te nemen aan een excursie. Deze excursie staat onder leiding van een gids van de Midden-Delflandvereniging, de heer Jos van der Heide en begint om 14.00 uur. Meedoen aan de wandeling kost € 2,00 voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar. De excursie wordt u kosteloos aangeboden door organisatoren.

Midden-Delfland

Een van de oudste poldergebieden die Zuid-Holland kent. Een verrassende ontdekking: naast alle drukte ook stilte naast de stad. Het prachtige en open veenweidegebied en de variatie in deze polders maken het gebied uniek.

Natuur (educatief) centrum De Boshoek

Ligt aan de rand van het Midden-Delfland gebied, dichtbij het historische dorp Kethel. Er zijn een aantal diorama’s en vitrines met meer dan 200 opgezette dieren en vogels te bezichtigen. Daarbij zijn veel informatiepanelen en “touch-screens” waarop u uw kennis over de natuur op een interactieve (elektronische) manier kan testen. Rondom het gebouw is een fraaie educatieve tuin.

Open Dag

De wandelingen zijn een onderdeel van de Open Dag bij De Boshoek met veel kinderactiviteiten o.a. het populaire uilenballen pluizen, nestkasten timmeren, bijen informatie hoek, cup-cake maken etc. Schaapskudde Vockestaert is ook aanwezig met een aantal paplammeren, deze zijn verstoten door hun moeder en moeten met de fles gevoed worden. Kinderen kunnen helpen met de fles geven. Ook is het mogelijk voor de kleintjes onder ons om op een pony een rondje te maken. Uitgebreide catering aanwezig.

Zie ook: http://www.natuurcentrumdeboshoek.nl/agenda.html

Bereikbaarheid startpunt

Aanbevolen route:  A20, afrit 10 richting Schiedam-Noord. Nieuwe Damlaan gaat over in Churchillweg. Eind van deze weg bij verkeerslichten rechtdoor.

U rijdt dan op het Bachplein. Volg hier borden Natuurcentrum De Boshoek tot tramlijn, hier is startpunt.

OV: tramlijn 21 en 24 halte Bachplein.

Meer informatie

Meer informatie kunt u zondag 14 april krijgen bij het startpunt. U kunt ook contact opnemen met Hans Hartmann: hartmann44@zonnet.nl

april 14 2019

Venue

natuurcentrum de boshoek

Bospad 3
Schiedam, Zuid - Holland 3121CL Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 470 2050

Visit Venue Website

Organisator

Hans Hartmann wandelingen
Phone: 06 - 220 844 47
Email: