Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Cursus Gelukkig Groen van Strohplatz

Wil je meer duurzaam en klimaatbewust leven, en tegelijkertijd je wel goed blijven voelen? Wat heeft zin, en wat heeft eigenlijk geen zin? Wil je graag helderheid in plaats van vage demotiverende getalletjes? Wil je een balans tussen iets bijdragen voor het klimaat en tegelijkertijd comfort houden die bij je past? Dan is deze cursus voor jou. Welkom bij deze introductie cursus duurzaamheid (>>> HIER aanmelden).

In deze cursus Gelukkig Groen bieden de mensen van Strohplatz beknopte basiskennis over duurzaamheid en klimaatverandering, én je krijgt basiskennis over gelukkig zijn. Men gaat vervolgens duurzaamheid en gelukkig zijn aan elkaar koppelen, waarna in de dagcursus en in de achttal e-mails na de cursus allerlei aandachtsgebieden besproken worden waar je deze combinatie kan toepassen. De aandachtspunten zijn eten, spullen, vervoer, wonen, badkamer, afval, online/offline en de samenleving. Men houdt het bij dingen die er toe doen, dus we proberen nuttig en onnuttig uit elkaar te houden. Er is voldoende ruimte voor twijfel en discussie tijdens de cursus.

Over geluk is veel te zeggen, en over duurzaamheid ook. Daarom organiseert Strohplatz deze bijzondere dagcursus en sturen ze je daarna nog een achttal e-mails. Ook kun je contact houden en dingen bediscussiëren met mede-cursisten in de Facebook groep. Op deze manier komt er veel stof aan bod gedurende drie maanden tijd.

Tijdens de dagcursus krijg je een methode om duurzaamheid in je leven in te passen, zodanig dat wat je doet bij jou blijft passen. Deze aanpak -met een knipoog naar verbindende communicatie- nodigt je uit om te kijken naar wat je nou eigenlijk echt zou willen, wat haalbaar is, en wat qua duurzaamheid ook echt zin heeft. Op deze manier blijven zowel je gelukkiger voelen als de aanpassingen zelf ook echt op lange termijn.

Wat weet ik na de cursus gelukkig groen?

Na de cursus gelukkig groen heb je op het gebied van duurzaamheid een beeld van het waarom veranderingen nodig zouden zijn, welke aanpassingen mogelijk zijn, en welke aanpassingen nut hebben en welke nauwelijks of niet. Op gebied van geluk heb je een beeld van hoe gelukkig zijn werkt, en waar je wetenschappelijk gezien gelukkig van wordt. Je leert verder een methode om gelukkig te kunnen blíjven met aanpassingen op gebied van duurzaamheid. Je krijgt in de acht e-mails over de “waarom” van duurzaamheid meer achtergrondinformatie en ook over de “hoe” een lijst van dingen die je zelf kunt ondernemen. Je kent daarmee de context van de aanpassingen en je weet welke voor jou haalbaar zijn om op korte en lange termijn te gaan doen.

Tijdens de cursus leer je bijvoorbeeld de basis van:

  • hoe gedachten en bewuste acties bijdragen aan geluk
  • welke indirecte gevolgen -náást CO2– belangrijk(er) zijn qua duurzaamheid
  • enkele principes van klimaatspychologie
  • bewust kunnen kiezen voor wat je wel en wat je niet wilt aanpassen.
  • welke keurmerken er zijn
  • welke eetgewoontes voor minder klimaatimpact zorgen
  • welke aanpassingen in je huis in werkelijkheid een verschil uitmaken
  • hoe je met vervoer en op vakantie gaan enorm veel klimaatimpact kunt voorkomen

Wie geeft de cursus?

Linda Boon (psycholoog) is van Bewustmaker en wil graag mensen inspireren voor een bewust, gelukkig en duurzaam leven. Ze geeft dan ook cursussen op dit gebied, waaronder deze cursus en de cursus Van druk naar geluk.

Niels Gorisse is bouwer van het perceel Strohplatz in Duitsland. Hiervoor heeft hij jarenlang research gedaan naar off-grid componenten en duurzaamheid. Daarnaast is hij permacultuur docent en internationaal gecertificeerd trainer geweldloze communicatie.

Waar en wanneer?

Deze cursus is Nederlandstalig. Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. De cursus is inclusief onbeperkt koffie/thee; in de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. Neem svp. pen en papier mee, en u kunt foto`s maken van alle getoonde materialen en sheets. Na afloop mailen men het verzoek om bij facebook-groep voor oud-cursisten te komen en om feedback te sturen.

Er zijn slechts 16 plekken, wees er dus snel bij, want de verwachting is dat deze cursus snel vol zit (>>> HIER aanmelden).

Locatie Rotterdam is in Djoj te Antony Duyklaan 5, Rotterdam (bereikbaar met OV/trein).

maart 24 2019

Details

Datum 24 maart
Tijd 10:00 - 17:00
Kosten €79
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Djoj

Antony Duyklaan 5
Rotterdam, Zuid-Holland 3051 HA Nederland

Phone:

010-2850236

Visit Venue Website

Organisator

Strohplatz
Email:
Website Visit Organizer Website