Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Braakbal pluizen

Op dinsdagmiddag 26 februari 2019 organiseert Wild&Green van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde “braakbal pluizen” voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De activiteit vindt plaats in Bibliotheek Carnisselande.

Uilen eten muizen met huid en haar op. De onverteerbare botjes en haren worden hierna uitgebraakt in de vorm van een braakbal. Bij de activiteit “braakbal pluizen” zullen vrijwilligers van de Natuurvereniging uitleg geven over hoe dat nu zit met die braakballen. Daarna begint het echte onderzoekswerk. De kinderen gaan de inhoud van de braakballen blootgeleggen en vergelijken met zoekkaarten. Met de gevonden skeletonderdelen zoals schedeltjes en botjes zou je zo weer een nieuwe muis in elkaar kunnen zetten. Aan het gebit van de muizen kun je zien welke soort muis de uil heeft gegeten. De deelnemers kunnen na het pluizen de piepkleine tandjes in de blootgelegde schedeltjes onder een microscoop bekijken.

Geïnteresseerd?
Je kunt gratis meedoen. De starttijden zijn 13:00 uur en 14:15 uur. Geef je online op via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda. (vermeld je naam en voorkeurstijd)
Deelname is beperkt, dus meld je snel aan.

Meer info: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/

februari 26 2019

Details

Datum 26 februari
Tijd 13:00 - 14:15
Terugkerend
(zie alle data)
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bibliotheek Carnisselande

Middeldijkerplein 248
Barendrecht, Zuid-Holland 2993 DL Nederland

+ Google Maps

Phone:

078 620 5500

Organisator

Natuurvereniging IJsselmonde
Email:
Website Visit Organizer Website