Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

ANWB Lenterondjes Wandelen in de duinen

Op deze dag kunt u in iedere provincie kiezen uit drie mooie wandelroutes van 5, 10 of 15 kilometer. Voor de ANWB Lenterondjes in Zuid-Holland bent u van harte welkom in de Duinen van Oostvoorne. Doe mee en wandel de lente tegemoet!

Het landschap heeft alles voor een mooie, gevarieerde wandeling in zich: dichte bossen, open vlaktes, de duinen en het strand, een prachtig vogelgebied en kans op het bekijken van IJsland pony’s en Galloway runderen. Ook voor de kinderen is het leuk: in bomen klimmen, over verrassende wandelpaden, langs poelen, duintjes met bunkers een spannende tocht te maken.

Keuze uit drie rondjes

Tijdens de wandelingen van 5, 10 of 15 kilometer kunt u heerlijk rond dwalen. De  enthousiaste medewerkers van het Zuid Hollands Landschap vertellen u onderweg hoe uniek de natuur is. De kinderen gaan het gebied actief ontdekken in een uitdagende speurtocht. En alle routes komen langs het bezoekerscentrum bij de Tenellaplas, waar u meer te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en de verschillende planten- en diersoorten.

Dichtbij het gebied is voldoende horeca, voor een goed kop koffie of lunch. En in Oostvoorne en rondom het gebied vindt u een camping, Bed&Breakfast en hotels om er een heerlijk weekend van te maken!

U kunt zich HIER <<< AANMELDEN

Startpunten en parkeertips

Er zijn twee startpunten voor de verschillende routes:

1. Brielse Gatdam, strandweg 1, Oostvoorne

  • Met de auto: navigeer naar ‘Restaurant aan Zee’. Er zijn hier ruim 300 parkeerplaatsen.
  • Met het OV: vanuit Rotterdam, neem de metro naar Spijkenisse centrum. Vervolgens buslijn 103 ri. Oostvoorne, stap uit bij halte Berkenrode. Het is een half uur lopen naar de startlocatie Brielse Gatdam.

2. Duinen van Oostvoorne, Berkenrijsweg in Rockanje

  • Met de auto: vanuit Rotterdam, A15, afslag 8 Oostvoorne, N15, N218, N496 richting Rockanje, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum.
    Vanuit Hellevoetsluis, N57, N496 richting Oostvoorne, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum. Er zijn 150 parkeerplaatsen langs de Berkenrijsweg.
  • Met het OV: vanuit Rotterdam, neem de metro naar Spijkenisse centrum. Vervolgens buslijn 103 of 113 ri. Oostvoorne, stap uit bij halte Berkenrode. Loop ca. 50 meter door in de rijrichting van de bus, sla rechtsaf bij de bordjes ‘Bezoekerscentrum ZHL’.

NB: Het parkeerterrein bij het bezoekerscentrum is afgesloten voor dit evenement. Dit wordt ter plekke goed aangegeven.

Aanmelden en kosten

Via de site van de ANWB kunt u zich vanaf nu aanmelden. Kies voor de provincie Zuid-Holland, de gewenste afstand en het aantal personen met wie u mee wilt doen.
U betaalt 5 euro per volwassenen. Kinderen t/m 17 jaar wandelen gratis mee. Van uw inschrijving gaat 1 euro naar het onderhoud van recreatieve voorzieningen.

U kunt zich HIER <<< AANMELDEN

mei 27 2018

Details

Datum 27 mei 2018
Tijd 10:00 - 15:00
Kosten €5
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Duinen van Oostvoorne

Strandweg 1,
Oostvoorne, Zuid-Holland 3233 CW Nederland

+ Google Maps

Organisator

Zuid Holland Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website Visit Organizer Website