Hoe hoog komt het water bij jou?

Het stormseizoen is weer begonnen en dat betekent ook meer kans op hoogwater. Weet jij wat je moet doen als het water stijgt? Kijk snel op overstroomik.nl voor handige tips en informatie

Overstroomik.nl

Een groot deel van ons land ligt onder de zeespiegel en veel grote rivieren vinden er hun weg naar zee. Meer dan de helft van de Nederlanders woont in een gebied dat kan overstromen. Samen met andere waterbeheerders werkt Rijkswaterstaat dagelijks aan de bescherming van ons land tegen overstromingen. Ze versterken bijvoorbeeld de kust, onderhouden dijken en stormvloedkeringen en geven rivieren meer ruimte. Maar de natuur is grillig, dus het kan een keer misgaan. Om het aantal slachtoffers en de schade beperken, is het belangrijk dat bedrijven en inwoners weten wat ze kunnen doen.

Op overstroomik.nl kan iedereen zijn postcode invoeren en zien hoe hoog het water in zijn omgeving kan komen. Is vertrekken een optie of is het verstandiger om juist te blijven? Op de site kan je informatie vinden over de waterhoogte in jouw buurt bij een overstroming en hoe jij je kunt voorbereiden. Overstroomik.nl is een initiatief van Rijkswaterstaat, de veiligheidsregio’s, de waterschappen, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ministerie van Justitie en Veiligheid en het Deltaprogramma.

Extreme situaties
De gepresenteerde waterhoogtes op de website  zijn gebaseerd op extreme situaties en geven aan hoe hoog het water maximaal kan komen.

 

Ga HIER naar de website