Het Broedseizoen is begonnen, o.a. Essenburgpark!

De natuur ontwaakt en de vogels zijn alweer volop aan het fluiten. Voor veel mensen aanleiding om er op uit trekken in de natuur maar  ook het broedseizoen is begonnen, dus houdt in deze periode rekening met de stadsnatuur!

15 maart t/m 15 juli.

Van 15 maart tot 15 juli zijn de vogels druk in de weer om een nestje te bouwen en eieren uit te broeden. In deze periode zijn vogels en andere dieren extra kwetsbaar. Het is daarom belangrijk tijdens een bezoek aan de natuur om je aan de regels te houden, zoals het aanlijnen van je hond.

Paniek en verstoring
Als bezoekers zich niet aan de regels houden, kunnen ze –onbewust – de natuur verstoren. Dat kan in het ergste geval leiden tot sterfte van dieren. Het wandelen buiten de paden of een loslopende hond kan de dieren wegjagen. Een broedende vogel die keer op keer moet opvliegen omdat mensen of honden vlak langs zijn nest lopen, houdt zijn eieren niet warm. De kuikens sterven dan in het ei. En geursporen die honden nalaten zorgen voor een langdurigere verstoring van vogels en andere dieren.

Houdt daarom rekening met het volgende:

  • Honden aangelijnd houden.  Tip: wil je toch ravotten met de hond ga dan naar Bello hondenspeeltuin.
  • Blijf op de paden!
  • Geen afval achterlaten!