Help stadskinderen de natuur in en koop een heuptasje

De Stad Uit heeft een mooie actie: Help stadskinderen de natuur in en koop een heuptassie! En kijk nou zelf het is toch een leuk ding:

Koop dit heuptasje voor jezelf, je vrinden of familie. Van elk tasje gaat € 10,- direct naar kinderen uit de armste wijken.  Het is een Outdoor heuptas van outdoor stof, verkrijgbaar in 6 modieuze kleuren, met waterdichte vakjes en verstelbare heupgordel.  Een echt Prime quality product en kost maar €24,95!

  •  Ga HIER naar de site om zo’n leuke heuptas te kopen.

De stad uit

De Stad Uit brengt kinderen uit stenige wijken naar het Rotterdams platteland. En dat is hard nodig. Natuur maakt slim. Je gebruikt andere hersengebiden die in verband staan met lange termijnplanning en creativiteit. Kinderen krijgen hier een natuurervaring om nooit meer te vergeten. Uitwaaien, opladen en je hoofd leeg maken. Kinderen die in drukke stadswijken leven, ontdekken niet vanzelf wat het effect van natuur op hun welzijn is. Met De Stad Uit struinen ze langs rivieroevers, gaan op pad met boswachters en ontdekken lokale landbouw. Weten waar er net buiten de stad plekken zijn waar je op kunt laden, die kennis geven we kinderen mee.

“Zeg de pretparken maar af, dit is veel leuker.” – Docent, Theresiaschool, Slinge

De Stad Uit is hard nodig!Kinderen van nu zijn 50% minder buiten dan 20 jaar geleden en hun speelruimte is met 90% afgenomen. Bijziendheid, concentratieproblemen, obesitas en suikerziekte zijn kwalen waar stadskinderen onder leiden. Wereldwijd onderzoek toont keer op keer aan dat een beetje natuur veel invloed heeft. Als je in Rotterdam opgroeit heb je 50% kans om met armoede en schooluitval te maken te krijgen. Een beetje natuur maakt dat je weerbaarder wordt, je een plan voor jezelf kunt trekken.  De kinderen van nu zijn de beslissers van de toekomst. Zij worden geacht om straks de juiste beslissingen te nemen. Op school leren ze over delta’s waar water, moeras, duin en rivieren de hoofdrol spelen. Maar in de eigen omgeving ervaren ze dat niet. Ze bouwen zo geen band op met de natuur en het platteland. Rondom de stad bevindt zich een van de grootste land en tuinbouwgebieden van de wereld. In dit gebied is er straks volop werkgelegenheid voor alle opleidingsniveaus. Het zaadje om een passie te ontwikkelen voor natuur en platteland moet jong gezaaid worden.

De stad uit organiseert in corona-vrije tijden leuke uitjes voor kinderen, maar deelt ook leuke tips en tricks voor kinderen: Ga HIER naar de site om te zien wat ze allemaal te bieden hebben.