Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zoommeeting: Meer bomen en groen in de wijk, hoe krijg je dat voor elkaar?

Bomen zorgen voor koele en schaduwrijke plekken in de wijk, en dat is geen luxe. Door bomen en ander groen wordt de buurt frisser, groener en een stuk leefbaarder, zeker ook in hete zomers. Met andere buurtgenoten een plan maken voor groen in de buurt is een goede manier om nieuwe contacten op te doen en het lokale sociale netwerk te versterken. Hoe kun je van start en wat heb je nodig? Om die vraag draait de Zoom bijeenkomst van dinsdagavond 14 juli. LSA bewoners hebben twee actieve bewoners met ervaring uitgenodigd om uit ervaring tips te delen.

Sander Hazevoet bijvoorbeeld is als bewoner betrokken bij Verenigde Schepenstraat. De Rotterdamse buurtbewoners zagen de geplande herinrichting van de straat als goed moment om meer invloed te krijgen op de invulling van de openbare ruimte. Ze maakten daarom samen met de gemeente een plan. Daarbij kregen ze veel vrijheid in de keuze voor nieuwe aanplant van groen. Er volgde ook een budget van de gemeente én een gedeelte van de plantsoenen hebben de bewoners nog altijd zelf in beheer. Over het hele proces schreven ze een handboek, zodat anderen hun voorbeeld kunnen volgen.

Je kunt jouw vragen stellen

Wil je ook graag bomen planten in je wijk of op een ander manier de buurt vergroenen? En heb je vragen over aanplant, zelfbeheer, samenwerking met de gemeente of enthousiasmeren van je buurtbewoner? Dan past deze bijeenkomst goed, want we hebben genoeg ruimte om vragen te stellen aan Sander en Jolanda. Heb je een specifieke vraag of casus, dan mag je die ook alvast mailen naar marieke.boeije@lsabewoners.nl 

Plan Boom

Deze zoom meeting wordt georganiseerd in het kader van Plan Boom. Plan Boom is een samenwerking van de Natuur- en milieufederatiesLandschappen NL en Trees4all, en Milieucentra, zoals het Rotterdams Milieucentrum.  En nog een aantal andere clubs zoals LSA bewoners, die met bewoners werken aan fijne stadswijken. Samen willen ze ervoor zorgen dat er de komende jaren 10 miljoen nieuwe bomen aangeplant worden. Deze bomen worden geplant in landelijk gebied, de openbare ruimte én in privétuinen. Kan je niet bij de bijeenkomst zijn, maar wil je wel graag bomen planten in je straat, speeltuin, park of bij je ontmoetingsplek? Stuur LSA bewoners een mail!

 

 

 

 

Aanmelden

Meld je hier aan voor de zoommeeting: https://www.lsabewoners.nl/event/meer-bomen-en-groen-in-de-wijk-hoe-krijg-je-dat-voor-elkaar/

 

juli 14 2020

Details

Datum 14 juli 2020
Tijd 20:00 - 21:30
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

LSA bewoners
Email:
Website: Visit Organizer Website