Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zondag 15 mei Klusdag in de Schat van Schoonderloo

Zul je altijd zien: wordt het mooi weer en dan profiteren niet alleen wij en de planten daarvan, maar ook het onkruid steekt overal de kop op. Alle leven is ons lief, maar het leven dat we zelf planten is ons liever. Zonder onze ondersteuning leggen die het soms af tegen sterkere soortgenoten. Dus trekken we met veel enthousisame allerlei onkruid uit de grond. Houd jij ook zo van onkruid trekken? Kom op 15 mei naar de klusdag in de Schat van Schoonderloo.

Een allegaartje aan stenen en plastic potten met planten in allerlei staten van achterstallig onderhoud. Dit is het moment om te beslissen over leven en dood en keuzes te maken welke planten geruimd moeten worden en welke na een flinke snoeibeurt hun leven kunnen voortzetten, uiteraard  in nieuwe potgrond en voorzien van een flinke plens water. Houd jij ook zo van verpotten?  Kom op 15 mei naar de klusdag in de Schat van Schoonderloo.

 

 

Een rottige picnicktafel die met wat timmer-, schuur- en verfwerk weer bruikbaar is om aan te zitten en te picnicken. De stoelen kunnen ook wel een kwastje gebruiken. De windveer tegen de achterkant van het huisje is rot en aan vervanging toe. Houd jij ook zo van timmeren, schuren en verven?  Kom op 15 mei naar de klusdag in de Schat van Schoonderloo.

 

 

Beneden alle peil. De laatste maanden zakt het waterpeil van de vijver wekelijks een centimeter of vijf. Het is nog niet duidelijk of dat komt door de aanhoudende droogte, een lek in het vijverfolie of een lek in een dan wel beide beken. De vijver is toe aan een schoonmaakbeurt en de pompen moeten hoog nodig onderhouden worden. We graven ook een kanaaltje rond de waterput om het regenwater af te voeren. Houd jij ook zo van water? Kom op 15 mei naar de klusdag in de Schat van Schoonderloo.

 

Cirkeltje is rond. Als het even kan zorgen we dat het onkruid en snoeiafval wordt omgezet in compost zodat het weer in de tuin kan worden gebruikt. bijvoorbeeld als mest op de rozen. Zo is het cirkeltje rond. Compost maken lukt alleen als onkruid en snoeiafval in kleine stukjes wordt geknipt zodat de bacteriën er goed bij kunnen. Die zetten de takken en takjes om in nog kleinere eenheden, zodat insecten en wormen er vervolgens mee uit de voeten kunnen. Houd jij ook zo van compost knippen? Kom op 15 mei naar de klusdag in de Schat van Schoonderloo.

De heilige Sophie van Rome is de laatste van de ijsheiligen (Mamertus, Pancratius, Servatius van

Maastricht, Bonifatius van Tarsu en Sophie van Rome) Na haar feestdag op 15 mei is er vaak geen nachtvorst meer. Met de huidige opwarming van de aarde is er voor Sophie ook bijna geen nachtvorst meer, maar we nemen deze volksweerkundige wijsheid voor lief en houden ons aan het devies van onze oosterburen: “Pflanze nie vor der kalten Sophie”. Onze dahlia’s en gladiolen kunnen dus op 15 mei de grond in. Houd jij ook zo van dahlia’s en gladiolen?  Kom op 15 mei naar de klusdag in de Schat van Schoonderloo.

 

 

Halverwege, het is iedere keer weer afwachten wanneer dat is, lunchen we samen. We hebben soep en brood. Houd jij ook zo van soep en brood? Kom op 15 mei naar de klusdag in de Schat van Schoonderloo.

 

Om een lang verhaal kort te maken: Kom op 15 mei lekker samen klussen in de Schat van Schoonderloo.

mei 15 2022

Details

Datum 15 mei
Tijd 10:00 - 17:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

De Schat van Schoonderloo

Schoonderloostraat 87 - 153
Rotterdam, Zuid-Holland 3024 TL Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

De Schat van Schoonderloo
Email:
Website: Visit Organizer Website