Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

ZON in de Stad-The Solar Biennale

The Solar Biennale trekt Rotterdam in met het stadsprogramma ZON in de Stad. De Biennale strijkt neer op pleinen en andere verrassende locaties, en richten we onze blik op de zon: hoe kan de zon, onze belangrijkste bron van licht, een beter en mooier onderdeel van ons dagelijkse leven zijn? Het programma ZON in de stad wil je laten zien hoe de zon een mooier en integraler onderdeel van je dagelijkse leven kan zijn door samen met jou te experimenteren en te luisteren naar verhalen. Onder het stralende licht komen we samen om ervaringen over de energietransitie te delen en lessen uit het verleden te trekken. We zeggen dag tegen brandstoffen uit de aarde en terwijl we recht recht omhoog kijken voor nieuwe energiebronnen groeten we de zon.

Naar een nieuw perspectief

Te vaak nog is zonne-energie een zaak van bedrijven, overheden en (bemiddelde) huizenbezitters. We zien The Solar Biennale als dé kans om het gesprek te verbreden naar een breder publiek. Want, de zon zou van iedereen moeten zijn. ZON in de stad hecht een groot belang aan culturele waarden en aan voorlichting; zonne energie moet ontdaan worden van haar technische vocabulaire zodat een grote groep mensen ermee aan de slag kan.Onder deze noemer werken we samen met verschillende organisaties in Rotterdam die allen onze interesse in de zon en haar mogelijkheden delen. Worden er gesprekken georganiseerd over hoe een energiecoöperatie eruit kan zien,helpen ze je met contacten in je eigen buurt te bereiken of laten je zien hoe een zonnecel werkt. Niet in een klein kamertje ergens achteraf, maar samen terwijl je een eitje bakt op een solarcooker of geniet van een performance.

Waar en wanneer?

The Solar Biennale reist door Rotterdam, van Noord naar Zuid en van Oost naar West. Samenwerkingen worden opgezet met o.a. BlueCity, Studio Roosegaarde, Het Nieuwe Instituut, Depot Boijmans Van Beuningen en Rotterdam Bloeit OpZON in de Stad is te vinden in Rotterdamse Oogst, Paviljoen… aan het Water, Prins Alexanderplein en Middellandplein.

ZONdagen

ZONdagen hoeven niet per se op een zondag plaats te vinden vinden wij. Voor de eerste editie slaan we de handen in elkaar met Rotterdamse Oogst! Rotterdamse Oogst wil de regionale voedselketen versterken door evenementen en marktplaatsen te organiseren, midden in de stad, dicht bij de burgers. Wij werken met hen samen en ontwikkelden een uniek programma over zonne-energie: kom op 17 september van 10.00 tot 13.00 uur naar het Noordplein. Wij brengen The Circle en veel teamspirit naar deze eerste ZONdag op zaterdag.

Wat kan je verwachten? Zeg goeiemorgen tegen de zon met een zonnegroet, geniet van de vele optredens van hoolahoop performer Silke en zangeres Neila Moon. Ga even zitten voor een Solar Talk met Boudewijn Buitenhek en leef je uit op de Solar Cooker. Tot slot is er ZonneEHBO in samenwerking met Zon op Zuid en Zonnestad. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen aan de slag met een leuke workshop terwijl onze energiecoaches de ouders verbazen met nieuwe ideeën. Wij zijn er om je op weg te helpen met welke solar vraag je ook hebt.

Agenda

Vind HIER een agenda met alle evenementen van de Solar Biennale.

The Solar Movement

The Solar Biennale is een nieuw initiatief van de Nederlandse solar ontwerpers Marjan van Aubel en Pauline van Dongen en presenteert een toekomst waarin solar technologie wordt geïntegreerd in een verscheidenheid aan oppervlakken, materialen en objecten. Tijdens deze twee maanden durende periode wisselen mensen uit verschillende disciplines uit en werken ze samen om een natuurlijke, zinvolle en esthetische dagelijkse leefomgeving te creëren, waarbij het eenzijdige technologische en economische perspectief van zonne-energie wordt verbreed. lees HIER meer over hun missie.

september 02 2022
  ·  
september 20 2022

Venue

Rotterdam

Rotterdam, Zuid Holland 010

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Solar Movement
Email:
Website: Visit Organizer Website